Majka ćerku prisilila da se uda, muž je nakon dva meseca braka ubio: Za venčanje dobila novac, sada je osuđena

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Majka se u ponedeljak izjasnila da nije kriva, ali ju je sud osudio zbog "nepodnošljivog pritiska" koji je izvršila na svoju ćerku. Inače, Sakina je prva osoba koja je osuđena za ovo delo

Sakina Muhamed Jan iz Australije naterala je svoju ćerku da se uda za Muhameda Ali Halimija, a u zamenu za sklopljen brak dobila je malu svotu novca. Samo šest nedelja nakon što su se venčali, Muhamed je ubio svoju ženu.

Zbog ovog zločina Muhamed je uhapšen i osuđen na doživotni zatvor. Takođe, zatvorska kazna očekuje i majku koja je zbog sklapanja prinudnog braka, koji je u Australiji zabranjen od 2013. godine, kažnjena sa tri godine iza rešetaka.

Majka se u ponedeljak izjasnila da nije kriva, ali ju je sud osudio zbog "nepodnošljivog pritiska" koji je izvršila na svoju ćerku. Inače, Sakina je prva osoba koja je osuđena za ovo delo.

Sakina je sa svoje petoro dece emigrirala iz Avganistana u Australiju, a kako mediji prenose, ona "tuguje" zbog smrti svoje ćerke i tvrdi da je nevina, piše BBC.

Na suđenju se saznalo da je ćerka Rikija prvi put bila primorana da stupi u nezvanični verski brak sa 15 godina, zajednicu koja je prekinuta posle dve godine, i da nije želela da se ponovo uda do svoje 27 ili 28 godine.

"Želela je da nastavi studije i da se zaposli", rekla je sudija Fran Dalzil.

Majka je osuđena na tri godine zatvora ali bi mogla da bude puštena na slobodu posle 12 meseci.

Inače, Muhamed je osuđen za smrt supruge 2021. godine u Zapadnoj Australiji, a na sudu je izrečeno da je žena dugo trpela nasilje i uvrede zbog muškarčevog insistiranja da obavlja kućne poslove.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA