Devojčica (13) pala u okno lifta i poginula dok je vatrogasac stajao kraj nje: Držao kafu umesto da je uhvati?

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Devojčica je upala u okno lifta tokom akcije njenog izvlačenja, a u međuvremenu je otkriveno da vatrogasac, koji je bio zadužen da drži devojčicu, nije nosio sigurnosni pojas i u ruci je sve vreme akcije spasavanja držao termos sa kafom

Devojčica (13) poginula je zbog nemara vatrogaca, a nakon što je ostala zaglavljena u liftu jedne zgrade u Ankari.

Devojčica je upala u okno lifta tokom akcije njenog izvlačenja, a u međuvremenu je otkriveno da vatrogasac, koji je bio zadužen da drži devojčicu, nije nosio sigurnosni pojas i u ruci je sve vreme akcije spasavanja držao termos sa kafom.

Beren Su Bolat poginula je prošle nedelje, a u toku je istraga protiv vatrogasaca koji su učestvovali u akciji izvlačenja devojčice.

Beren je prošlog utorka otišla u posetu drugarici i deca su zajedno ušla u lift, koji se potom zaglavio između 5. i 6. sprata. Vatrogasci su pozvani u pomoć i jedno dete je bezbedno izvučeno, dok je Beren propala u okno lifta u trenutku izvlačenja.

Navodno su kamere snimile kako vatrogasac izvlači devojčicu, koja je bila okrenuta leđima, a sve vreme je u jednoj ruci držao termos za kafu.

Prema rečima ujaka, vatrogasci su otvorili vrata na 5. umesto na 6- spratu. Tada je vatrogasac, koji je držao kafu u jednoj ruci, objašnjavao maloj Beren da treba da se okrene leđima i da krene nogama nadole "kao kada silazi sa drveta". Ni dete ni vatrogasac nisu imali vezan sigurnosni pojas, a nije poznato da li je vatrogasac pokušavao dete da pridrži slobodnom rukom.

Beren je, dok je pokušavala da se izvuče, skliznula i propala u okno.

(Telegraf.rs)

Video: Kamera snimila dramu 11 studenata zarobljenih u liftu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA