Opozicija u Venecueli tvrdi da su oni pobedili, a ne Maduro: "Gonzales osvojio 70 odsto glasova"

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Predstavnici opozicije izjavili su da podaci koje su prikupili od svojih predstavnika na izborima u 30 odsto biračkih centara pokazuju da je Gonzales pobedio Madura

Liderka opozicije u Venecueli Marija Korina Mačado tvrdi da je opozicioni kandidat Edmundo Gonzales osvojio 70 odsto glasova na predsedničkim izborima u toj zemlji.

Njena izjava je usledila nakon što je Nacionalno izborno veće Venecuele saopštilo da je, na osnovu rezultata sa obrađenih 80 odsto biračkih mesta, aktuelni predsednik Venecuele Nikolas Maduro osvojio 51,2 odsto glasova i pobedio na predsedničkim izborima u nedelju, čime je obezbedio treći mandat, prenosi Rojters.

Njegov protvikandidat, predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia osvojio je 44,2 odsto glasova, prema podacima izborne komisije.

Predstavnici opozicije izjavili su da podaci koje su prikupili od svojih predstavnika na izborima u 30 odsto biračkih centara pokazuju da je Gonzales pobedio Madura.

„Rezultati se ne mogu sakriti. Zemlja je mirno izabrala promenu“, napisao je Gonzales na mreži X pre objavljivanja rezultata izborne komisije, preneo je Skaj njuz.

U Venecueli su juče održani predsednički izbori, a protivkandidati Maduru su bili predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia i još osam kandidata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilanChe

    29. jul 2024 | 18:01

    Hoće li opet Ameri da proglase ovog za predsednika u šumi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA