Ubijen čuveni Lotos! Masakr Putinove ekipe u Maliju

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Vagnerovi su upali u zasedu Tuarega, pobunjenika koji su u tom delu Malija proglasili nezavisnu državu i bore se protiv vlasti

Grupa vagnerovaca, ruskih plaćenika, upala je u zamku u Maliju, a među njima i visoko rangirani zapovednici poznati po zlodelima u Ukrajini.

Vagnerovi su upali u zasedu Tuarega, pobunjenika koji su u tom delu Malija proglasili nezavisnu državu i bore se protiv vlasti.

Okršaj se dogodio u selu blizu granice s Alžirom, a prema nekim izvorima bliskih vagnerovcima, u zamku je upao ceo konvoj u kojem su osim ruskih plaćenika bili i pripadnici vladinih snaga.

Među ubijenima je navodno i Anton Jelizarov zvani Lotos, koji je zapovedao i napadima na Bahmut 2023. godine. Lotos slovi kao najviši vojni zapovednik cele grupe Vagner. Nakon smrti njihovog vođe Jevgenija Prigožina, Jelizarov je trebalo da postane šef celog Vagnera, od toga se ipak odustalo, pa je formalno ostao drugi čovek Vagnera.

Neki ruski ratni blogeri na kanalima na Telegramu povezanima s ruskim obaveštanim službama, tvrde da je poginulo dvadesetak vagnerovaca. Međutim, u nekim drugim grupama na Telegramu, čovek koji za sebe tvrdi da je bio zapovednik, tvrdi da je znatno više poginulih.

"Trenutno, prema mojim informacijama, ubijeno je između 80 i 200 ljudi. Više od 15 ih je zarobljeno. To su ruski drugovi, vojnici koji zastupaju ruske interese", napisala je osoba koja objavljuje pod nadimkom Rusich.

Prema nekim drugim procenama zarobljeno je između 17 i 50 boraca.

Jedan od ubijenih je i Nikita Feđanin, moderator Telegram kanala Grey zone, na kojem se objavjulju vesti vezane za grupu Vagner. Na društvenim mrežama je mnoštvo snimaka na kojima se, a na jednoj od njih je i telo Feđanina.

Na ostalim snimcima vidi se mnoštvo tela ubijenih vojnika među oklopnim vozilima koja su bila deo napadnutog konvoja, baš kao i srušeni helikopter Mi-24.

(Telegraf.rs)

Video: "Nisam iznenađen Prigožinovom smrću": Ambasador Kristofer Hil za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    28. jul 2024 | 15:16

    Француска покушава да остане у игри ( да настави да црпи природне ресурсе бесплатно ) али их РФ потискује ... ово и ако је истина, не мења нешто битно на терену.

  • Гаргамел

    28. jul 2024 | 15:14

    Западни савезници...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA