Putin strašno zapretio raketama srednjeg i kratkog dometa: Velika opasnost se nadvila nad planetu

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Putin je naveo da ruska flota stalno dobija savremeno naoružanje i da će Rusija nastaviti da oprema flotu visokotehnološkom opremom nove generacije i hipersoničnim raketnim sistemima

Ako SAD rasporede svoje visokoprecizne rakete u Nemačkoj, Rusija će sebe smatrati slobodnom od moratorijuma na raspoređivanje svojih raketa srednjeg i kratkog dometa, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Osvrćući se na izjave američke administracije o planovima za raspoređivanje visokopreciznih raketa dugog dometa u Nemačkoj od 2026. godine, Putin je rekao da će važni ruski državni i vojni objekti biti u dometu tih raketa i da će vreme njihovog leta do ciljeva na teritoriji Rusije biti oko deset minuta.

"Ako ti planovi budu sprovedeni, smatraćemo da smo slobodni od ranije prihvaćenog jednostranog moratorijuma na raspoređivanje udarnog naoružanja srednjeg i kraćeg dometa, uključujući povećanje sposobnosti obalskih snaga naše mornarice", istakao je predsednik Rusije u Sankt Peterburgu, gde je paradom flote obeležen Dan mornarice Rusije.

On je rekao da je razvoj niza takvih sistema u završnoj fazi i da će Rusija preduzeti recipročne mere za njihovo raspoređivanje, uzimajući u obzir akcije Sjedinjenih Država u Evropi i drugim regionima sveta.

Putin je naveo da ruska flota stalno dobija savremeno naoružanje i da će Rusija nastaviti da oprema flotu visokotehnološkom opremom nove generacije i hipersoničnim raketnim sistemima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Putin za volanom "ruske zveri": Provozao kolegu Kim Džong Una

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CoaTheBoy

    28. jul 2024 | 12:01

    Udri Putineeee vreme jeeeeee

  • Rale

    28. jul 2024 | 13:52

    Kako bre ljudi parada u Petersburgu?!! Pa koliko sam citao zapadne medije ukri su unistili rusku mornaricu i rusima ostala jos 3-4 camca. Imaju jos 2 aviona a municije jos na 3-4 dana. Ukro armija je vec dosla oko 150 km od Moskve. Vladimiru su pored postojecih 5-6 citam da su mu nasli jos 2 smrtne i neizlecive bolesti. Kazu sad je poceo pod stolom da drma i desnom nogom?!? Opasna dijagnoza. Eh kad imao zdravlja kao bajden gde bi mu bio kraj. Pokusajte da objavite moj komentar ili ipak nemate za to hrabrosti. Pozdrav

  • Pp

    28. jul 2024 | 13:51

    Pa nije Putin kriv zbog te opasnosti već upravo Amerika i NATO koji postavljaju srednjeg i kratkog d'oméga sve bliže Rusiji, i šire NATO bukvalno do granice Rusije. Putin samo odgovara na pretnje i provokacije i štiti zemlju od satanista, a time štiti i sav civilizovan i normalan svet od NATO satanističke okupacije i izopačene Woke propagande koja napada i decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA