Alternativni iscelitelj ubio dijabetičarku, sada je okrivljen: Izbacio joj insulin, a lečio je šamaranjem

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Presuda Sjaou biće izrečena 1. oktobra

Alternativni iscelitelj Honči Sjao proglašen je krivim za ubistvo iz nehata dijabetičarke Danijel Kar-Gom, koja je preminula jer je prestala da koristi insulin, što joj je rečeno na jednoj od njegovih radionica.

Kar-Gom umrla je u oktobru 2016. godine dok je učestvovala u terapiji "Pajda ladžin", koja podrazumeva šamaranje pacijenata, prenosi Independent.

Sjao je Velikoj Britaniji izručen iz Australije, gde je prethodno bio procesuiran zbog smrti šestogodišnjeg dečaka koji je takođe preminuo kada su roditelji prestali da mu daju insulin nakon što je prisustvovao jednoj od radionica.

Tužilac Dankan Atkinson rekao je poroti da je Danijel tražila alternative u lečenju dijabetesa tipa 1, jer je bila vegetarijanka i plašila se injekcija.

Njen sin Metju Kar-Gom, koji živi na Novom Zelandu, potvrdio je da je njegova majka oduvek pokušavala da pronađe alternativne metode lečenja dijabetesa.

Presuda Sjaou biće izrečena 1. oktobra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA