Pit bulovi brutalno napali dečaka (3) i njegovu majku usred parka: Dete neće preživeti, žena teško povređena

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Vega je, u međuvremenu, prošla kroz dve operacije i biće joj potrebna dodatna operacija i presađivanje kože za oporavak, kažu prijatelji i porodica

Troipogodišnji dečak koji je brutalno napadnut od strane para pit bulova u Minesoti prošle nedelje, prema rečima njegove potresene porodice, najverovatnije neće preživeti svoje povrede. Tragedija se odigrala kada su dečak, Kovil Alen, i njegova majka, Nataša Palacios Vega, 19. jula posetili kuću u Bruklin parku gde su psi bili na prodaju, saopštila je policija.

Iznenada je jedan od pasa napao Kovila, a drugi se pridružio, grizući dečaka i njegovu majku. Očajni prolaznici su uzeli sve dostupne predmete kao oružje kako bi se borili protiv životinja, piše NY Post.

"Bilo je odraslih u blizini koji su počeli da brane trogodišnjaka koristeći čekiće i pikere kako bi oterali pse", navodi se u izveštaju koji je dobio Star Tribune.

Nadležne službe su hitno stigle na mesto događaja i odveli Kovila u bolnicu sa teškim povredama, rekli su policajci. Nakon napada, Kovilovi roditelji, Vega i otac Čarls Alen, pripremaju svog sina da postane donator organa.

"Ovo će odati počast Kovilovom životu i spasiti živote druge dece u nadi da nijedan drugi roditelj neće morati da prolazi kroz bol koji oni trenutno osećaju", navodi se.

Vega je, u međuvremenu, prošla kroz dve operacije i biće joj potrebna dodatna operacija i presađivanje kože za oporavak, kažu prijatelji i porodica.

Dva psa, Blue i Nisi, bili su "XL varijante" američkih bulija - mešavina američkih buldoga i pit bulova koja je "zabranjena u Velikoj Britaniji", rekao je policijski inspektor Eliot Faust.

Faust je napomenuo da su napadi pasa "problem u našoj zajednici".

"Imamo više potencijalno opasnih pasa ove godine nego prošle godine", dodao je.

Optužnice su još uvek u fazi pripreme dok detektivi prikupljaju dokaze koje će dostaviti tužiocima u skorijoj budućnosti na razmatranje.

Ovo je drugi napad pasa ove nedelje u Bruklin parku. U utorak je sedmogodišnja devojčica napadnuta, ali je, srećom, samo povređena površinski.

Policija je ubila psa kada je krenuo prema drugom dečaku.

(Telegraf.rs)

Video: Pas lutalica napao devojčicu, spasao je slučajni prolaznik: Grizao je i vukao po ulici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA