Zaplenjene četiri tone kokaina u Barseloni, droga bila u vrećama pirinča. Rekordan plen policije

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Španska policija je delovala u saradnji sa paragvajskom policijom i američkom Federalnom agencijom za borbu protiv droga (DEA)

Četiri tone kokaina sakrivenog u vrećama pirinča zaplenjene su u luci u Barseloni, što je najveća zaplena ikad u toj španskoj luci, saopštila je danas španska policija.

Tokom racije uhapšeno je osam ljudi, uključujući šefa španske kompanije čije ime nije navedeno u saopštenju, a uhapšene su još dve osobe, uključujući šefa mreže u Paragvaju, navodi policija, prenosi Figaro.

Akcija je rezultat međunarodne istrage pokrenute prošle godine čiji cilj je bila španska kompanija koja je uvozila pirinač iz Paragvaja.

Kriminalna mreža imala je operacije u glavnom gradu Paragvaja, Asunsionu, gde je droga pakovana u plastične kese a zatim u vreće sa pirinčem.

Kako navodi španska policija, koja precizira da je delovala u saradnji sa paragvajskom policijom i američkom Federalnom agencijom za borbu protiv droga (DEA), mreža je izvozila drogu i u druge evropske luke.

U martu je 2,1 tona kokaina koji je uvezla ista organizacija zaplenjena u Sautemptonu u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok je u oktobru u Paragvaju presretnuta pošiljka od 3,3 tone kokaina namenjenog Belgiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Snimak zaplene kokaina sa broda u kom je Srbin držao taoce: Ubio jednog švercera, telo bacio u more

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA