Pogledajte kako su Barak i Mišel Obama podržali Kamalu Haris u borbi protiv Donalda Trampa u trci za Belu kuću

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Barak Obama i njegova supruga Mišel bili su sporiji u javnoj podršci Kamali Haris nego ostale vodeće demokrate

Bivši predsednik SAD Barak Obama rekao je Kamali Haris da "ne može biti ponosniji" dok joj je pružao podršku da zameni Džoa Bajdena kao demokratskog kandidata za predsedničke izbore u SAD, javlja Sky News.

Obama je sve do sada bio tih nakon što su ostale vodeće demokrate dale podršku potpredsednici SAD u danima nakon što se Bajden povukao iz trke u nedelju.

On je takođe izdao saopštenje nakon Bajdenove odluke koje je sugerisalo da poziva na otvorenu konkurenciju za izbor demokratskog kandidata.

Međutim, Harisov je sada objavila video koji prikazuje njen razgovor sa Obamom i njegovom suprugom, bivšom prvom damom Mišel, u zajedničkom telefonskom pozivu u kojem joj daju svoju podršku.

"Pozvali smo da kažemo, Mišel i ja ne možemo biti ponosniji da te podržimo i učinimo sve što možemo da te dovedemo do pobede na ovim izborima i u Ovalni kabinet", rekao je bivši predsednik SAD Harisovoj.

Mišel Obama, koja je govorila nakon što je anketa sugerisala da bi pobedila na američkim izborima ako bi se kandidovala, rekla je potpredsednici u pozivu: "Ne mogu da obavim ovaj telefonski poziv, a da ne kažem svojoj devojci Kamali: ponosna sam na tebe. Ovo će biti istorijski.“

Kamala Haris je odgovorila: "Oh, moj Bože. Mišel, Barak, ovo mi mnogo znači."

"Radujem se što ću ovo raditi sa vama dvoma – Dag (njen suprug, op.aut.) i ja, oboje. I što ćemo biti na terenu, na putu."

"Ali najviše od svega, samo želim da vam kažem da reči koje ste izgovorili i prijateljstvo koje ste mi pružili tokom svih ovih godina znače više nego što mogu izraziti."

"Dakle, hvala vam oboma! To mi mnogo znači. I... zabavićemo se s ovim, zar ne?"

Barak Obama je zatim rekao Harisovoj da je "srećan ratnik", pre nego što bivša prva dama dodaje: "I zemlji je potreban srećan ratnik."

Mišel je dodala: "Vreme je da se okupimo oko tebe, tvoje kandidature. Ovo nije samo na tebi, nije samo na tebi i Dagu, ovo je na svima nama... Moramo se registrovati, moramo glasati... Dakle, hajde da svi zasučemo rukave i ostvarimo to."

Harisova je gotovo sigurna da će osigurati demokratsku nominaciju i suprotstaviće se republikanskom kandidatu i bivšem predsedniku Donaldu Trampu u trci za Belu kuću.

Obame su bili sporiji u javnoj podršci Harisovoj nego ostale vodeće demokrate.

Bajden, koji je služio kao potpredsednik pod Obamom između 2009. i 2017. godine, odmah je dao podršku svojoj potpredsednici i pozvao stranku da je podrži kada je napustio trku.

Podrške su brzo usledile od Bila i Hilari Klinton i bivše predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

(Telegraf.rs)

Video: Kako je Džo Bajden odustao od predsedničke trke sa Donaldom Trampom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    26. jul 2024 | 11:42

    Ko je naredio bombardovanje Srbije , Klintonovi , znači demokrate , oni su opasnost za početak nuklearnog rata.

  • Перагеније

    26. jul 2024 | 14:49

    "rekao je bivši predsednik" - И није ни трепнуо...

  • stojadin pavlovic cole

    26. jul 2024 | 11:38

    Jok podrzace zokija milanovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA