Bajdenov bliski saradnik otkrio zašto je predsednik SAD odustao od trke za novi mandat: Ova stvar je prelomila

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Sedrik Ričmond je rekao da bi isti oni zbog kojih se Bajden povukao sada "trebalo da se potrude" i podrže Kamalu Haris

Kopredsedavajući sada nepostojeće kampanje Džozefa Bajdena ijavio je da je ljut na velike donatore koji su odlučili da mu uskrate svoje donacije i sugerisao da su oni ti koji su prisilili predsednika SAD da odustane od pokušaja reizbora, javlja Fox News.

Nakon Bajdenove objave u nedelju da se neće kandidovati za drugi mandat, kopredsedavajući njegove kampanje Sedrik Ričmond je rekao za CNN da su bogati donatori "stvorili samoispunjujuće proročanstvo" nakon Bajdenovog loše ocenjenog nastupa u debati.

"Ne možete pobediti bez novca, a onda bi oni upirali prst u kandidata. Krivili bi Bajdena", rekao je. "Za predsednika koji je postigao toliko toga, to je bila situacija bez pobede."

Ričmond je takođe imao jasnu poruku za one koji su se udaljili od Bajdena: "Sada ti donatori treba da se potrude."

Tokom jutarnjeg gostovanja u četvrtak na CNN-u, Ričmond je pojasnio svoje izjave o nedostatku značajnih doprinosa Bajdenovoj kampanji.

"Da li sam bio ljut na velike donatore? Apsolutno", rekao je.

Glavna osoba zadužena za prikupljanje novca kod demokrata, Lindzi Li, izrazila je sličan osećaj pre Bajdenove objave, rekavši za Fox News Sunday da je postajalo sve teže prikupljati donacije za Bajdena.

"Prikupljanje sredstava – veliko prikupljanje sredstava se usporilo. Ljudi – glavni donatori koji su obećali čekove s ogromnim iznosima, i pričam o šestocifrenim, sedmocifrenim čekovima, odjednom su nestali, nestali sa lica zemlje, povukli svoja obećanja", rekla je Li.

Li je takođe rekla da bi, ako bi se Bajden povukao, bila "katastrofalna greška" i "politička neodgovornost" preskočiti potpredsednicu Kamalu Haris.

Harisova je prikupila 100 miliona dolara od nedelje popodne – kada je Bajden okončao kampanju za reizbor i podržao svoju potpredsednicu da ga nasledi kao predsedničku kandidatkinju Demokratske stranke – do ponedeljka uveče, objavila je njena kampanja u utorak ujutro.

Kampanja Harisove je takođe istakla da su prikupljanje sredstava nakon toga došlo od više od 1,1 miliona jedinstvenih donatora, od kojih je 62% njih prvi put doniralo.

Kampanja Harisove je istakla porast u prikupljanju sredstava i u saopštenju poslatom putem mejla u ponedeljak popodne naglasila da je prikupljeni novac "najveći iznos prikupljen u 24 sata u predsedničkoj istoriji."

Jednodnevni priliv sredstava je lako nadmašio gotovo 53 miliona dolara koje su kampanja bivšeg predsednika Trampa i Republikanski nacionalni komitet objavili da su prikupili pre skoro dva meseca putem njihove onlajn platforme za prikupljanje sredstava u prvih 24 sata nakon što je Tramp osuđen po 34 tačke optužnice za krivična dela na suđenju u Njujorku.

(Telegraf.rs)

Video: Kako je Džo Bajden odustao od predsedničke trke sa Donaldom Trampom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    27. jul 2024 | 07:26

    Jel to potrebno objašnjavati.....pa ceo svet vidi da se radi o bolesnom i senilnom čoveku i vi sad kao objašnjavati......ako su vaši gradjani glupi i ne vide nismo mi ostali......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA