Dejan i njegov drug osuđeni na doživotnu zbog ubistva trudne Aleksandre: Telo još nije pronađeno

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Nadzorne kamere i podaci mobilnog telefona otkrili su plan dvojice muškaraca za savršeno ubistvo. Telo Aleksandre R. (39) još nije pronađeno

Sud u Nemačkoj osudio je Dejana B. (51) i Ujgura T. (49) osuđeni su na doživotnu robiju zbog teškog ubistva trudne Aleksandre R. (39), čije telo još nije pronađeno.

Suđenje za svirepo ubistvo, koje se najverovatnije odigralo u decembru 2022. godine, trajalo je 30 dana, a saslušano je više od 100 ljudi.

Dejan i Ujgur su iz pohlepe ubili Aleksandru, a potom su pokušavali da uvere čitav svet da je ona živa.

Njoj se svaki trag izgubio u malom selu Oberhasling u Bavarskoj. Sedam meseci nakon njenog nestanka 9. decembra 2022. godine, psi tragači su u šumi na tom području osetili njen miris i takođe pronašli tragove Ujgura T.

Nadzorne kamere i podaci mobilnog telefona otkrili su plan dvojice muškaraca za savršeno ubistvo.

"Snimci pokazuju kako su 9. decembra u 8:30 ujutru pratili Aleksandru R. u automobilu "mitsubishi outlander" od obdaništa do kuće u Švabahu, u razmaku od 18 sekundi", rekao je sudija.

Tamo su začepili usta ženi koja je mesecima ranije oduzela Dejanu B. pristup svom računu i prijavila ga za prevaru. Inspektori su pronašli njene dlake na lepljivoj traci, dok je njena krvava minđuša pronađena u jednom skladištu u Sindersdorfu.

"Ubistvo je izvršeno u skladištu, najverovatnije davljenjem i to plastičnom kesom", rekao je sudija prilikom izricanja presude.

Veruje se da je telo, koje još nije pronađeno, najverovatnije zakopano na području Iršenberga.

Pre ubistva, osuđeni Dejan i Ujgur su naterali Aleksandru da pisanim putem odbaci optužbe protiv Dejana i da pismo naslovi na sud u Ninbergu.

"Kopija ovog pisma na dve strane, kao i hemijska olovka kojom je napisano, pronađeni su u Dejanovom džipu", istakao je sudija.

Posle toga je Aleksandrino telo najverovatnije zakopanu u Iršenbergu, gde se mobilni telefon Aleksandre R. ponovo prijavio na mrežu oko 13 časova.

Svedok je takođe video Ujgurov zeleni "reno tvingo" ispred prozora. Kasnije, da bi napravio lažni trag, Ujgur T. je zalepio telefon žrtve na kamion koji je bio na putu za Južni Tirol.

Sud nije video nikakve dokaze da se Aleksandra R. skrivala u svojoj matičnoj zemlji Rumuniji.

"Ubili su je dvojica optuženih. Bila je srećna sa svojim verenikom Bastijanom i imala je blizak odnos sa svojom ćerkom", naveo je sudija izričući presudu.

(Telegraf.rs)

Video: Na ovom mestu je policija ubila Fatona Hajrizija u okolini Loznice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zox

    27. jul 2024 | 01:26

    Bravo za nemačko sudstvo, doživotna robija, nema nikakvih olakšavajućih okolnosti kao kod srpskih korumpiranih sudija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA