Izraelska vojska u Gazi pronašla tela još petoro ubijenih talaca koje je oteo Hamas

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

U napadu na jug Izraela oteta je 251 osoba. Uglavnom se radi o civilima. Još 111 osoba se nalazi u zarobljeništvu, a IDF navodi da je njih 39 verovatno mrtvo

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su pronašle tela još petoro talaca koje je oteo Hamas tokom napada na jug zemlje 7. oktobra prošle godine.

Kako je preneo BBC, pronađena su tela učiteljice iz vrtića Maje Goren i vojnika Ravida Kaca, Orena Goldina, Tomera Ahimasa i Kirila Brodskog.

Njihova tela su pronađena tokom operacija u oblasti Kan Junisa. Prema navodima IDF, veruje se da je Maja Goren ubijena dok je bila u zarobljeništvu, dok su četvorica vojnika likvidirana tokom napada Hamasa, da bi potom bila prebačena u Pojas Gaze.

Hamas je navodno oteo 251 osobu, uglavnom civile, u napadu na Izrael. Još 111 osoba se nalazi u zarobljeništvu, a IDF navodi da je njih 39 verovatno mrtvo.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu, koji je u poseti SAD, tokom obraćanja Kongresu, rekao je da su intenzivirani pregovori o oslobađanju talaca. Premijera je kritikovao Jair Lapid, vođa opozicije, koji je rekao da Netanjahu u govoru koji je trajao sat vremena nijednom nije rekao - Postići ćemo sporazum o oslobađanju talaca!

Porodice otetih ne odustaju od protesta i zahtevaju da prmeijer Netanjahu učini sve što je u njegovoj moći kako bi se njihovi njamiliji vratili kućama.

(Telegraf.rs)

Video: Festival je bio kao "mali Vudstok", a onda je uleteo Hamas: Major David Baruh

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    25. jul 2024 | 16:17

    Вести за наивне.

  • Гаргамел

    25. jul 2024 | 16:05

    Пет по пет ... тешко да ће се достићи бројка од 2000 што нас доводи до закључка да су подаци које износе Јевреји тачни као и муслимански у Сребреници !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA