Slika ubijenog Damira otkrila šta je radio sat vremena pre masakra u Daruvaru: "Svako ima srce, ali dušu..."

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Daruvar, inače miran gradić, već dva dana je u stanju šoka, a svi koji su ga poznavali još uvek ne mogu da veruju da Damira više nema

Damir Fijala (37), koji je stradao u krvavom piru u Domu za stare u Daruvaru, bio je najmlađa žrtva pokolja. Jedan izuzetno obožavan i prema rečima njegovih kolega, čovek sa "dušom".

On je u nedelju, 21. jula, slavio 9. rođendan svojoj nećaki i tog dana su dugo pričali na telefon, onako kako znaju samo najbolji prijatelji i kao što inače rade.

Samo 24 sata kasnije, njen stric Damir je ubijen.

Daruvar, inače miran gradić, već dva dana je u stanju šoka, a svi koji su ga poznavali još uvek ne mogu da veruju da Damira više nema. Članovi njegove porodice duboko su potreseni zbog čega su medije zamolili za privatnost i razumevanje, kazavši kako još uvek nisu u stanju da daju izjave.

Zašto baš Damir, pitaju se juče i danas svi koji su poznavali ovog njegovatelja koji, da stvar bude tužnija, juče uopšte nije trebao ni da bude na poslu. Odrađivao je smenu umjesto koleginice koja je bila na moru. Rado je uskočio jer je svoj posao obožavao.

Damir Fijala Foto: MojPortal

"To niste mogli da ne primetite na njemu. Sa toliko je ljubavi i nežnosti pristupao tim starim ženama o kojima je brinuo, pažljivo im pomagao u šetnji, na putu do sobe, kupatila. Posle misa, koje sam u domu održavao jednom mesečno, često bismo seli i popili kafu. Bio je jako drag, prostodušan, uvek spreman da pomogne", priča za Moj portal daruvarski župnik Ivan Popić koji je redovno obilazio korisnike u domu i kojeg je Damirova pogibija takođe pogodila.

Župnikove reči potvrdio je i Zoran Dabić, čija majka je svedočila tragediji. Kaže kako je Damir bio duša doma u kojem je radio.

"Korisnicama je uvek pristupao s osmehom na licu, uvek se šalio sa njima, bio je nežan i brižan. Iskreno ih je voleo, a i oni njega. Imao je dušu. Znate, svi mi imamo srce, ali dušu nema svako. A on je imao prekrasnu dušu", kaže Dabić koji jako dobro poznaje porodicu Fijala.

"Ne mogu ni da zamislim kako im je sve ovo teško", kaže potreseno.

Damir Fijala Foto: MojPortal

Bio je i pravi kolega, omiljen u kolektivu. Dokazuju to i fotografije snimljene samo sat vremena pre tragedije na kojima Damir sa koleginicama pije jutarnju kafu. Svi su opušteni i dobro raspoloženi i ne slute šta će se dogoditi za koji tren.

Svi koji su ga poznavali kažu kako je njegovu dobrotu teško opisati rečima.

"Verujte mi, nikada, ali naš nikada u životu nisam čula da je Damir o ikome rekao ijednu ružnu reč. Zračio je toplinom i dobrotom. Uvek je svima bio spreman da pomogne", rekla je jedna sagovornica za Moj portal koja ga je dobro poznavala.

Bio je, kažu njegovi prijatelji, anđeo već za života i veruju kako će ih, bez obzira što više nije među njima, čuvati s nekog drugog, boljeg mesta.

Poslednji ispraćaj Damira Fijale biće u četvrtak, 25. jula, u 15 sati na Gradskom groblju u Daruvaru, a misa zadušnica odmah nakon ispraćaja u župnoj crkvi svetog Antuna Padovanskog.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar policije Hrvatske objasnio uzroke masakra u Daruvaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA