Brat razvalio vrata od kupatila, sestra (11) pala na mestu mrtva: Onda je devojci poslao ove reči

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Muškarac je rekao da je "udario sestru" tokom incidenta u njihovom kupatilu kod kuće jer je "vrištala na sav glas", dodajući da je "to bila sekunda"

Falak Babar (11) iz Velike Britanije preminula je nakon što ju je navodno brat udario u njihovoj kući, a onda i priznao svojoj devojci putem poruka da ju je "ubio".

Suhail Mohamed je u tekstualnim porukama priznao svojoj devojci da je "ubio" svoju mlađu sestru tokom incidenta u njihovoj kući. U tom trenutku je Falak bila u bolnici u teškom stanju, ali je ubrzo proglašena mrtvom.

Dečak je rekao da je "udario sestru" tokom incidenta u njihovom kupatilu jer je "vrištala na sav glas", dodajući da je "to bila sekunda".

Poruke je slao devojci dok je Hitna pomoć bila na putu do kuće gde je ležala onesvešćena devojčica.

Policija Velikog Mančestera saopštila je da će istražiti "potencijalne nove dokaze" nakon što je prošle godine obustavila istragu. Takođe, Suhail je ponovo ispitan, ali nije želeo da komentariše SMS poruke koje je slao devojci, prenosi Metro.

U porukama on priznaje svojoj devojci da je "ubio sestru i da ju je udario u glavu".

Njegova tadašnja devojka, Sahar Fiaz, odbila je da da izjavu i rekla da te poruke "ništa ne znače", čuo je sud u Ročdejlu.

U svedočenju datom prošlog novembra, Suhail je rekao da je upotrebio "popriličnu silu" u pokušaju da otvori vrata kupatila i opisao je da je "upao unutra ramenom i laktom" pre nego što je pronašao 11-godišnjakinju "na podu" u blizini radijatora.

Devojčica je ležala na podu i periodično gubila svest, a onda je počela da povraća. Hitno je transportovana u bolnicu gde je preminula mesec dana kasnije, tačnije 18. marta 2022. godine.

Viši mrtvozornik Džoan Kirsli rekla je da potencijalno postoje medicinski dokazi koji sugerišu da je devojčica zapravo imala "neprepoznatu bolest".

Inspektori su pokrenuli istragu bazirajući se na "sumnjivom napadu osumnjičenog Suhaila", ali da su detalji ostali nejasni. Bratovljev poziv upomoć sugerisao je da su devojčicu udarila vrata dok je pokušavao da spasi sestru i dvoje mlađih rođaka koje je kupala u kupatilu. On je gurnuo vrata, devojčica je od siline pala unazad, a dečak je pozvao je Hitnu pomoć.

Mrtvozornik je naveo da su tri od četiri radnika na centrali spomenula da su tokom Suhailovog poziva čuli reči "udarena" i pitanje "ko je udario".

Inspektori su naglasili da je Suhail osumnjičen zbog njegovog navodnog komentara koji se očigledno čuo u pozadini poziva 999, ali "nije objasnio na šta je mislio".

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA