Teksašanka od vojske ukrala 109 miliona $, kupovala vile i luksuzna vozila, osuđena na 15 godina robije

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Dženet Melo je iskoristila novac da kupi nekretnine vredne milione dolara, odeću, luksuzan nakita i 82 vozila među kojima su Maserati, Mercedes i Korveta iz 1954. godine

Teksašanka koja je radila u američkoj vojsci i koja je ukrala skoro 109 miliona dolara osuđena je na 15 godina robije! Kako je preneo CNN, Dženet Jamanaka Melo (57), priznala je krađu.

Ona je novac iskoristila za kupovonu vila i luksuznih automobila. Krala je novac iz programa za razvoj mladih za decu vojnih porodica. Kupila je više luksuznih nekretnina, flotu automobila i dizajnirane odeće.

Okružni sudija Ksavijer Rodriges joj je izrekao kaznu u utorak nakon što je ona u martu priznala krivicu za optužnicu koja je imala pet tačaka za prevaru i lažnu poresku prijavu.

Tužilaštvo je navelo da je Dženet Jamanaka Melo, koja je radila kao civilni službenik u bazi Fort Sem Hjuston u San Antoniju ukrala novac i koristila ga za kupovinu raznih predmeta i nekretnina.

Samo u jednom danu tokom 2022. godine ona je na luksuzan nakit potrošila 923.000 dolara. Bila je finansijski menadžer i upravljala je ovim programom. Ona je stvorila lažnu grupu pod nazivom Zdravlje dece i doživotni razvoj mladih.

"Dženet Melo je izdala poverenje vladine agencije kojoj je služila i više puta je lagala u pokušaju da se obogati", rekao je tužilac Džejmi Esparza i nastavio:

"Umesto da 109 miliona dolara federalnih fondova iskoristi za brigu o vojnoj deci širom sveta, ona je sebično ukrala taj novac da kupi ekstravagantne kuće, više od 80 vozila i preko 1.500 komada nakita".

Advokat odbrane Albert Flores rekao je da se njegova klijentkinja duboko kaje:

"Ona shvata da je počinila zločin, da je pogrešila i veoma se stidi", rekao je Flores.

Advokat tvrdi da je Dženet Melo sačuvala mnogo stvari koje je kupila tim novcem i da se nada da će stvari biti prodate da se nadoknadi šteta. Odbrana ne planira da se žali, potvrdio je Flores.

Tužioci su rekli da je optužena koristila lažnu organizaciju koju je stvorila da aplicira za grantove kroz vojni program. Popunila je više od 40 prijava tokom šest godina, nezakonito primivši skoro 109 miliona dolara.

Dženet Melo je iskoristila novac da kupi nekretnine vredne milione dolara, odeću, luksuzan nakita i 82 vozila među kojima su Maserati, Mercedes i Korveta iz 1954.

Tužioci su nveli da je ona mogla da ukrade otliko novca zbog velikog iskustva i stručnog poznavanja programa grantova i akumuliranog poverenja među njenim supervizorima i saradnicima.

"Njena sklonost ka ekstravaganciji je ono što ju je srušilo", rekla je Lusi Tan, vršilac dužnosti specijalnog agenta zaduženog za terensku kancelariju Poreske uprave za krivične istrage u Hjustonu.

(Telegraf.rs)

Video: Incident na muzičkom festivalu: Stampedo ljudi probiijao se kroz kapije da uđe, poginulo najmanje 8

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA