Nakon napada ajkule, noga surfera isplivala na plaži: Odmah je odvezli u bolnicu, probaće da je zašiju

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Mekenzi je uspeo da se odbrani pre nego što je uhvatio talas ka obali, gde su mu pomoć pružili drugi kupači i policajac koji je bio van dužnosti

Odgrižena noga surfera isplivala je na plaži nakon napada ajkule u Novom Južnom Velsu, nakon čega je odmah odvezena u bolnicu u nadi da će je ponovo zašiti.

Kej Mekenzi (23) je surfovao u blizini Port Makvorija u utorak ujutru kada ga je, kako se sumnja, urgizla velika bela ajkula. Veruje se da je neman bila dugačka tri metra.

Mekenzi je uspeo da se odbrani pre nego što je uhvatio talas ka obali, gde su mu pomoć pružili drugi kupači i policajac koji je bio van dužnosti.

Iako mu je noga otkinuta, isplivala je na obalu ubrzo nakon napada, a meštani su je stavili na led, potvrdila je policija Novog Južnog Velsa.

surfer napad ajkule kai mekenzi Foto: Nsw Police/NSW POLICE/AAP/dpa

Mekenzi je odvezen u bolnicu, a tamo je prebačena i njegova noga u nadi da bi hirurzi mogli ponovo da 'prikače' otkinuti ekstremitet. Nije otkriveno da li je operacija bila uspešna.

Nakon procene fotografija povreda, biolozi iz Novog Južnog Južnog Velsa veruju da je bela ajkula od tri metra bila umešana u napad i da je nanela teške povrede desnoj nozi surfera.

Mekenzi se oporavlja u bolnici, u ozbiljnom je ali stabilnom stanju, prenosi Guardian.

surfer napad ajkule kai mekenzi Foto: instagram/kaimckenzie

Policajac koji nije bio na dužnosti i šetao je psa, reagovao je brzo i vezao povodac oko njegove noge kako bi zaustavio krvarenje.

Ovim postupkom sačuvao mu je život do dolaska bolničara.

Pokrenuta je i stranica na GoFundMe kako bi se pomoglo surferu sa rehabilitacijom i troškovima lečenja.

(Telegraf.rs)

Video: Kada vidite snimke vilica će vam pasti do poda: Vrela odbojkašica zaplivala sa ajkulama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    25. jul 2024 | 00:09

    Može li malo empatije ,kao da se piše o lutku Kenu kome treba prikačiti nogu.Primereno bi bilo reći da "će lekari pokušati da sašiju i spoje deo noge".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA