Udovica otišla u Tursku da mužu ispuni poslednju želju, doživela tragediju: Porodica se bori da je vrati kući

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ona se trenutno nalazi izolovana u turskoj bolnici u indukovanoj komi i u kritičnom je stanju nakon nekoliko napada koje je doživela

Seris Ris iz Velsa doživela je kolaps vena i ostala "zarobljena" u turskoj bolnici nakon što je otputovala u Antaliju da pospe pepeo svog pokojnog muža. Njena porodica strahuje da bi mogla da umre u inostranstvu i grčevito se bori da je vrati u Veliku Britaniju.

Kako je sestra nesrećne žene rekla, "stvari ne mogu biti gore".

Ona se trenutno nalazi izolovana u turskoj bolnici u indukovanoj komi i u kritičnom je stanju nakon nekoliko napada koje je doživela.

Seris je otputovala u Antaliju kako bi rasula pepeo svog pokojnog muža, jer mu je takvo obećanje dala na samrti.

Prvi napad dogodio se 25. juna, pre nego što je hitno prebačena u bolnicu, a njena porodica je rekla da su "apsolutno skamenjeni" i "plaše se da bi mogli da je izgube u Turskoj". Porodica je početkom jula uložila napore da vrati ćerku i sestru kući, prenosi WalesOnline.

Seris je ranije imala ovakve probleme, a prvi napad je doživela nakon što je nju i njenog pokojnog muža udario pijani vozač.

Lekari danonoćno prate njeno stanje, jer i dalje ima kontinuirane napade.

Cerys Rees Foto: Family Handout

Njena porodica je pokrenula GoFundMe stranicu kako bi finansirali njenu negu i povratak u Veliku Britaniju. Serisino stanje se nažalost pogoršalo i prijatelji koji su u ponedeljak odleteli u Tursku da je obiđu otkrili su da je intubirana i da je na aparatima koji je održavaju u životu.

Njena sestra Rijana rekla je da je imala kolaps vena i da je bila pod sedativima kako bi sprečila napad koji je opasan po život.

"Mi kao porodica smo uplašeni za njen život, plašimo se da će umreti u Turskoj ako je ne vratimo. Stvari ne mogu biti gore, samo želimo da je kod kuće", rekla je sestra, prenosi Metro.

Seris, iz Pontiprida, razbacala je deo pepela svog muža po Turskoj nakon obećanja koje je dala da će to učiniti u svakoj zemlji koju su posetili. Ona je muža izgubila u januaru 2024. godine.

Lekari su odobrili njen transfer u Britaniju specijalnim avionom, ali se njena porodica i dalje spori sa svojom osiguravajućom kompanijom zbog njihove tvrdnje da Seris nije otkrila postojeću dijagnozu epilepsije. Međutim, porodica to negira i kaže da joj epilepsija nikada nije bila dijagnostikovana.

Njena sestra kaže da joj je privatno osiguranje procenjeno na 38.000 funti za avion Hitne pomoći, ali da je potrebno još sredstava kako bi se njena sestra uspešno transporotvala u Veliku Britaniju.

Šta znači kolaps vena?

Kolaps vena nastaje kada spoljašnji zidovi vene postanu iritirani i otečeni, što stvara zgrušavanje unutar zidova vene. Tokom vremena, ugrušci se stvrdnu u ožiljno tkivo i vena se udubljuje prema unutra, ograničavajući protok krvi dok se vena na kraju ne zatvori.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA