Sneg zavejao zemlju kengura: Temperatura i u tropskom delu opala na 0°C

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Temperature vazduha znatno su ispod normalnih vrednosti za ovo doba godine

I dok Evropa i Srbija ovog leta gore, uz temperature iznad 40°C, sneg je zavejao drugi kraj sveta. U Austrliji je sada zima, a prethodnih dana zimski talas zahvatio je delove zemlje.

Južne i jugoistočne predele Australije zahvatila je polarna vazdušna masa sa juga, koja je u kombinaciji sa vlagom, brdsko-planinskim predelima na jugoistoku Australije donela obiln sneg. Sneg je pao i na širem području Kanbere.

U planinskom delu zemlje palo je i više od 30 cm snega.

Inače, sneg nije retka pojava u zimskom delu godine u ovom delu Australije, ali je i više nego retka pojava da veoma hladna vazdušna masa prodre daleko na sever, sve do tropskih predela.

Prethodnih dana minimalna jutarnja temperatura spustila se na severoistoku Australije na 0°C, pa su pojedini delovi Kvinsleda zabeležili najnižu mimimalnu temperaturu ikada.

Hladno vreme i dalje se nastavlja na jugu i jugoistoku Australije i na Novom Zelandu, uz maksimalne temperature od 8 do 16°C.

(Telegraf.rs)

Video: Grad i oluja zgrljeni suncem: Neobičan prizor oluje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA