Kamere snimile eksploziju vulkana, turisti u panici trčali da sačuvaju živu glavu: Ovako je sve počelo

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako vulkan eruptira u nebo više od kadra snimka i oko njega se širi bela prašina

"Super vulkan" u američkom Nacionalnom parku Jelouston je dramatično eruptirao, podigavši tamnosivi dim visoko u vazduh i nateravši turiste da pobegnu u zaklon.

Lokalizovana hipotermalna eksplozija dogodila se u blizini bazena Sapšir u Biskvit Basiju u utorak nešto posle 10.15 sati, prema Službi nacionalnog parka (NPS).

Na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako vulkan eruptira u nebo više od kadra snimka i oko njega se širi bela prašina.

"S*** trči, trči, trči, trči, trči", čuje se žena kako uznemireno na snimku dok pokušava da sačuva "živu glavu".

Turisti, koji se udaljavaju trčeći po drvenom šetalištu, sve vreme su se osvrtali kako bi videli da li su dovoljno pobegli od eksplozije.

"Biskvit u nacionalnom parku Jelouston Montana upravo je eksplodirao ispred nas. Šetalište je uništeno, ali svi su bezbedni“, napisao je korisnik Fejsbuka koji je podelio snimak uz komentar: "Neverovatno i zahvalno što sam živ".

Deo šetališta je oštećen.

"Povređenih nije bilo, a stepen štete za sada nije poznat", saopštio je NPS, prenosi Metro.

Biscuit Basin, uključujući njegove šetališta i parking, privremeno su zatvoreni iz bezbednosnih razloga, dodala je služba parka.

iz Nacionalnog parka su naveli da "današnja eksplozija ne odražava promenu u vulkanskom sistemu, koji ostaje na normalnom nivou aktivnosti".

Poslednja slična eksplozija u Biskvit basenu dogodila se 17. maja 2009. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA