"Moramo biti spremni za rat za 3 godine": Komandant engleske vojske otkrio s kojim državama bi mogli u sukob

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

General je rekao da ima za cilj da udvostruči sposobnost vojske do 2027. godine koja će biti sposobna da uništi neprijateljske snage koje su tri puta veće od nje

Britanska vojska mora da bude spremna za tri godine da vodi rat protiv "pokreta osovine" Rusije, Kine, Irana i Severne Koreje, upozorio je novi vojni komandant Velike Britanije ser Roli Voker.snaga.

Ističući da sukob nije neizbežan, general je predvideo da će ruski predsednik Vladimir Putin izaći iz rata u Ukrajini i da će želeti odmazdu protiv zemalja poput Velike Britanije, koje podržavaju ukrajinske oružane snage, bilo da Moskva pobedi ili izgubi.

"Poenta je u tome da kada mislite da su oni [Rusi] pali, oni će se vratiti da se osvete", rekao je general na brifingu sa novinarima na marginama godišnje vojne konferencije.

Govoreći neobično otvoreno za jednog oficira, general Voker je takođe upozorio na potencijal kineske invazije na Tajvan, želju Irana da razvije nuklearno oružje i pretnju koju predstavlja Severna Koreja.

On je opisao kako ove zemlje stvaraju međusobne odnose, dele oružje i tehnologije, a zatim je rekao da bi "do sukoba moglo da dođe do 2027. do 2028. godine".

Imajući u vidu pretnje, general Voker je rekao da postoji "hitna potreba da britanska vojska obnovi svoju sposobnost da odvrati buduće ratove kredibilnom borbenom snagom", piše Sky news.

Komandant je takođe upozorio da će vojska izgubiti ako ostane pri starim idejama o ratovanju umesto da se prilagode prihvatanju novih tehnologija koje transformišu bojno polje.

"Kažem da nismo na neumoljivom putu ka ratu, ali ono što imamo je apsolutna hitnost da obnovimo kredibilnu čvrstu moć kako bismo osigurali odvraćanje", rekao je on.

General je rekao da ima za cilj da udvostruči sposobnost vojske do 2027. godine koja će biti sposobna da uništi neprijateljske snage koje su tri puta veće od nje.

On je rekao da mu za to neće biti potrebno više vojnika ili novca, iako je upozorio na bilo kakvo dalje smanjenje veličine vojske i njenog budžeta.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    23. jul 2024 | 22:30

    Daće Bog da i vi Englezi dobijete po ušima. Živi bili pa videli.

  • Žeks

    24. jul 2024 | 08:18

    Da je London kao Moskva pa da zbog svojih osvajačkih pohoda prete nuklearnim uništenjem celoga sveta, svet bi već davno bio razrušen.

  • Čupo

    24. jul 2024 | 08:17

    Englezi su prvladali i nacizam i staljinizam pa će i putinizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA