Prva reakcija Trampa nakon što je direktorka Tajne službe podnela ostavku: Sve je stalo u dve rečenice

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Tajna služba, koja je odgovorna za zaštitu sadašnjih i bivših predsednika SAD-a, suočava se s krizom nakon što je naoružani muškarac uspeo da puca na Trampa s krova na skupu na otvorenom u Pensilvaniji 13. jula

Šefica američke Tajne službe Kimberli Čitl podnela je ostavku nakon što se agencija našla pod oštrim kritikama jer nije sprečila napadača da rani bivšeg predsednika Donalda Trumpa tokom predizbornog skupa, objavio je ranije danas američki predsednik Džo Bajden.

Tajna služba, koja je odgovorna za zaštitu sadašnjih i bivših predsednika SAD-a, suočava se s krizom nakon što je naoružani muškarac uspeo da puca na Trampa s krova na skupu na otvorenom u Pensilvaniji 13. jula.

O smeni šefice Tajne službe se na svojoj društvenoj mreži Truth social oglasio se i Donald Tramp. Sve je prokomentisao s dve rečenice.

"Bajden/Haris administracija me nije zaštitila na ispravan način i bio sam prisiljen da primim metak za demokratiju. BILA MI JE VELIKA ČAST DA TO UČINIM", napisao je Tramp.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    24. jul 2024 | 03:58

    Чињеница јесте да Трамп није заштићен од стране Тајне службе на професионалан начин. И још горе, креирана је медијска атмосфера линча која је довела до тога да се сматра нормалним да он као бивши председник САД и председнички кандидат буде ликвидиран. Да је Америка демократија, као што није, већ само парохија подељена на две базе милијардера, оне које подржавају републиканце или оне које плаћају кандидате демократа, већ би сви људи који су довели до атентата својим нечињењем били у затвору. Бившој директорки Тајне службе би се судило за учешће у завери. Чудно је да се Харисова буни против мешања Владе у репродуктивна права жена, а тим истим женама се меша у пол њихове деце. Чиста Соропева популисткиња. Шта је спречило до сада да искорени сиромаштво у САД. Па рат у Украјини. Срамота је да о искорењивању сиромаштва говоре они који су га Америци натоварили. Шаљући стотине милијарди долара у Кијев и примајући милионе илегалних миграната на своје тло. Једноставно резултат свега тога јесте да држава која себе сматра водећом силом у свету уопште прича о сиромаштву. А са друге стране стоје милијардери који су обесмислили глас Американаца. Јер некако изгледа да они заправо гласају за Маска и Сороша. А не за Трампа или Харисову. И ово је истина.

  • Mile

    23. jul 2024 | 20:43

    Počelo je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA