Direktorka Tajne službe podnela ostavku nakon atentata na Trampa

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Ostavka je usledila dan nakon višečasovnog saslušanja šefice Tajne službe pred Kongresom

Direktorka američke tajne službe Kimberli Čitl podnela je ostavku u utorak nakon široko rasprostranjenog gneva zbog toga što njena agencija nije uspela da spreči pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa na predizbornom skupu u Pensilvaniji ranije ovog meseca.

Podsetimo, Čitl je priznala juče u Kongresu da su ona i njena agencija napravili propust kada je atentator ranio republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa na skupu u Pensilvaniji 13. jula.

"Napravili smo propust. Kao direktorka američke Tajne službe, preuzimam punu odgovornost za bilo kakav bezbednosni propust", rekla je Čitl svedočeći pred komitetom za nadzor Predstavničkog doma Kongresa.

Čitl je dodala da pokušaj ubistva bivšeg predsednika Trampa predstavlja najznačajniji operativni neuspeh tokom više decenija rada Tajne službe.

Prema navodima CNBC-a, Čitl je juče na saslušanju odbijala da podnese ostavku, govoreći da je najviše kvalifikovana da bude na čelu Tajne službe, koja je odgovorna za zaštitu predsednika, potpredsednika i članove njihovih porodica... Čitl je na čelu Tajne službe od 2022. godine, a u nju je ušla 1995.

Podsetimo, na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je ujedno i republikanski predsednički kandidat, izvršen je atentat 13. jula na mitingu u Pensilvaniji.

Tramp je tom prilikom ranjen u uho, a na njega je pucao 20-godišnji Tomas Metju Kruks iz puške AR-15. Kruksa su potom ubili agenti Tajne službe.

(Telegraf.rs)

Video: Opera and Ballet nights

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA