Meksička vlada uništila zaplenjena oklopna vozila narko-kartela

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Posebno su popularni kod kartela Nova generacija iz Haliska i Zalivskog kartela. Svih 50 uništenih kamioneta zaplenjeni su u severnoj meksičkoj državi Tamaulipas, koja se graniči sa Teksasom

Meksičke vlasti su uništile 50 zaplenjenih oklopnih vozila narkoi-kartela. Kako prenosi BBC, radi se o takozvanim "monster trakovima", koje su narko-karteli koristili pri uličnim obračunima.

Vozila su u Meksiku poznata i kao "Frankenštajn kamioni" zbog modifikacija koje su na njima napravljene. Neke od tih modifikacija podrazumevaju dodavanje kupole za top i oklopne ploče.

Uništena vozila su pripadala brojnim kriminalnim organizacijama kao što su Škorpioni, grupa plaćenih ubica koji su radili za Zalivski kartel.

Snimak koji je objavila kancelarija meksičkog saveznog tužioca prikazuje kran kako obara teške kamione pre nego što su oni zdrobljeni.

Neki od kamiona su bili ofarbani u maskirne boje, dok su drugi imali kartelske oznake. Pošto njima nije lako manevrisati, ovi kamioneti najčešće se koriste kao demonstracija sile ili kada članovi kartela očekuju da će učestvovati u oružanom okršaju. Oklopljeni kamioneti su dosta uznapredovali od kada su prvi put viđeni u javnosti tokom 2010.

Posebno su popularni kod kartela Nova generacija iz Haliska i Zalivskog kartela. Svih 50 uništenih kamioneta zaplenjeni su u severnoj meksičkoj državi Tamaulipas, koja se graniči sa Teksasom.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda auto američke porodice koju je ubio meksički narko kartel

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA