Kako se pravilno izgovara ime Kamale Haris?

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Snimak iz kampanje za Senat 2016. ponovo je aktuelan

Dva dana nakon što se američki predsednik Džozef Bajden povukao iz trke za novi mandat i podržao Kamalu Haris, svoju potpredsednicu, kao kandidata Demokratske stranke, ponovo je aktuelizovan snimak iz 2016. godine i njene kampanje za Senat SAD.

Na snimku koji se sada masovno šeruje na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru, deca govore o tome kako se pravilno izgovara njeno ime.

Kamala Haris je rođena 20. oktobra 1964. u Oklandu, Kalifornija. Ona je dete imigranata. Njen otac je sa Jamajke, a majka iz Indije. Završila je Harvard u Vašingtonu, diplomirala je političke nauke i ekonomiju. Pravo je završila u Kaliforniji.

Zanimljivo je da je ona prva Amerikanka indijskog porekla koja je izabrana u Senat SAD, kao i da je tek druga crnkinja koja je izabrana u Senat SAD. Ona je ujedno i prva žena i prva tamnoputa potpredsednica SAD, i prva Amerikanka indijskog porekla koja je izabrana na tu funkciju.

Ako dobije nominaciju Demokratske stranke na Nacionalnoj konvenciji u Čikagu ona ima šansu da postane i prva žena predsednik u istoriji Sjedinjenih Država, ako pobedi Donalda Trampa, kandidata Republikanske stranke.

(Telegraf.rs)

Video: Kamala Haris: Trudiću se da budem potpredsednik kakav je Džo bio predsedniku Obami

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA