Zašto Barak Obama nije podržao Kamalu Haris, ima li to veze sa Mišel?

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Obama je izdao saopštenje u kojem je odao počast Bajdenu, ali nijednog trenutka nije pomenuo gospođu Haris

Predsednik SAD Džo Bajden saopštio je sinoć da se povlači iz predsedničke trke, a nedugo potom je javno objavio svoju podršku potpredsednici Kamali Haris.

Nije prošlo mnogo, oglasio se i bračni par Klinton, a Bil i Hilari su takođe pružili svu podršku Kamali. Ubrzo su se oglasili i guverneri Gavin Njusam i Džoš Šapiro, ali podrška jednog zvučnog imena je izostala... Podrška Baraka Obame.

Naime, Obama je izdao saopštenje u kojem je odao počast Bajdenu, ali nijednog trenutka nije pomenuo gospođu Haris.

"Plovićemo neistraženim vodama u danima koji su pred nama... Ali imam izuzetno poverenje da će lideri naše stranke uspeti da stvore proces iz kojeg će se pojaviti izvanredan kandidat. Verujem da će vizija Džoa Bajdena o velikodušnoj, prosperitetnoj i ujedinjenoj Americi koja pruža priliku svima biti u potpunosti izložena na Demokratskoj konvenciji u avgustu", naveo je Obama u saopštenju.

Smatra se da bi se ovo saopštenje moglo protumačiti kao "poziv na otvoreno takmičenje, umesto krunisanja", piše SkyNews. Dodatno pitaju da li čovek, koji je ušao u istoriju kao prvi američki crni predsednik. ne bi želeo da njegova stranka ponovo otvori "novi teren", pošto bi nominacijom i pobedom Kamala Haris bila prva žena u Beloj kući.

"Baš kao što je to učinio 2020. godine, kada Džo Bajden dobio nominaciju, predsednik Obama veruje da će biti u jedinstvenoj poziciji da pomogne u ujedinjenju stranke", rekao je izvor blizak Baraku Obami.

SkyNews podseća da Obama nije podržao Bajdena 2020. sve dok senator Berni Sanders nije ispao iz trke.

Kako ističu, spekulacije da je Obama suzdržan zbog toga što veruje da bi njegova supruga Mišel mogla da bude nominovana, nemaju osnova.

Dok ankete pokazuju da je ona jedini demokrata koji bi mogao da pobedi Donalda Trampa, bivša prva dama je više puta insistirala da nema predsedničkih aspiracija.

(Telegraf.rs)

Video: Izabrana potpredsednica SAD-a Kamala Haris položila je zakletvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    22. jul 2024 | 13:44

    kako je zaista prezime ili ime ove Kamale ili Kamile ili ovo Haris ili Heris baš me zanima 😃

  • Paja

    22. jul 2024 | 16:34

    Harisa Dzinovica za predsednika Usa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA