Ovo je naslovnica čuvenog magazina "Time" nakon što je Bajden objavio da se povlači iz predsedničke trke

 
A. M.
A. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U kadar sada ulazi ona...

Nakon što je američki predsednik Džo Bajden objavio u nedelju da se povlači iz predsedničke trke, čuveni magazin Time objavio je novu naslovnicu. Na njoj se vidi kako potpredsednica Kamala Haris ulazi u kadar, dok Bajden izlazi iz njega.

Naslovnica služi kao vizuelni nastavak prethodne naslovne strane Time koja je pokazala da je Bajden počeo da izlazi iz kadra, a na naslovnici je jednostavno pisalo: "Panika".

Ta naslovnica je pratila priču o Bajdenovoj neuspešnoj pripremi za predsedničku debatu sa Donaldom Trampom 27. juna, događaj koji je na kraju poslužio kao katalizator za njegovu kratkotrajnu kandidaturu za reizbor.

Bajden je u nedelju saopštio da se povlači iz trke, a posle skoro pola sata, podržao je Kamalu Haris kao kandidata Demokrata na predsedničkim izborima u novembru.

Predsednik Demokratskog nacionalnog komiteta (DNK) Džejmi Harison saopštio je nakon što je Bajden obelodanio svoju odluku o povlačenju da će partija "u narednim danima preduzeti transparentan i regularan proces" izbora novog predsedničkog kandidata stranke za novembarske izbore.

On je, nakon odluke predsednika Džozefa Bajdena da se povuče iz izborne trke, naglasio da će demokrate započeti taj proces kako bi krenuli napred kao ujedinjena Demokratska stranka sa kandidatom koji može da porazi Donalda Trampa u novembru.

Harison je istakao je da američki narod duguje Bajdenu ogromnu zahvalnost za napredak bez presedana koji je postigao u protekle četiri godine, kao i da će poštovati njegovu odluku.

(Telegraf.rs)

Video: Izabrana potpredsednica SAD-a Kamala Haris položila je zakletvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA