Napad na novinara lista Stampa: Trojica ga tukla, četvrti ga šutirao u stomak dok je ležao na podu

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ekstremisti su navodno tražili Džoliju da im preda telefon kojim je snimao događaj, i napali ga kad je pokušao da pobegne

Novinar italijanskog dnevnog lista La Stampa Andrea Džoli napadnut je ispred torinskog kluba ''Aso di Bastoni'' koji posećuju pripadnici neofašističke organizacije Kaza Paund, prenela je novinska agencija Ansa.

Džoli je napadnut tokom noći, dok je u klubu trajala proslava povodom 16. godišnjice od osnivanja kluba.

Ekstremisti su navodno tražili Džoliju da im preda telefon kojim je snimao događaj, i napali ga kad je pokušao da pobegne.

La Stampa je objavila snimak na kome se vidi kako tri osobe okružuju novinara, udaraju ga, obaraju na zemlju, nakon čega četvrta osoba dolazi i šutira ga u stomak.

''Izražavamo solidarnost sa novinarom lista La Stampa kojeg su napali neki ljudi bliski Kazi Paund dok je pokušavao da dokumentuje događaj u koji su oni bili umešani'', rekao je gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso.

On je istakao da je sloboda štampe ''osnovni kamen temeljac demokratije''.

''Ovakvim epizodama nasilja i kukavičke agresije, za koje se nadam da će se što pre utvrditi odgovornost, ne sme biti mesta u našem gradu, ne mogu se tolerisati i moraju ih oštro osuditi sve političke stranke'', rekao je on.

Desničarski torinski klub je u međuvremenu saopštio da je novinar izazvao tuču tako što je ''gurao'' njihove članove.

''Oni (članovi kluba) su videli osobu koja je fotografisala i snimala i kada su ga pitali ko je, on se nije predstavio kao novinar, već je, naprotiv, gurnuo neke momke i izazvao svađu. Zašto bi naši članovi 'napadali' novinara kada su uvek bili pozivani i dobrodošli na naše događaje, a mi smo uvek prihvatali izveštaje bilo koje novinske kuće'', saopšteno je iz kluba ''Aso di Bastoni''.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U Trstu organizovano plivanje za časni krst

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA