Rusi tvrde: "Pala Krasnohorivka, petina Ukrajine je pod kontrolom Rusije"

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ruski vojnici zauzeli su ceo grad Krasnohorivku zapadno od grada Donjecka što predstavlja nastavak u delu istočne Ukrajine, objavila je ruska državna novinska agencija TASS u nedelju

Ruski TASS je izvestio u nedjelju da su se ukrajinske snage predale i da su zarobljene u Krasnohorivki. Navode takođe i da su iznad Barentsova mora dva lovca presrela američke bombardere.

Telegraf.rs nije mogao nezavisno proveriti ove informacije.

Ruski vojnici zauzeli su ceo grad Krasnohorivku zapadno od grada Donjecka što predstavlja nastavak u delu istočne Ukrajine, objavila je ruska državna novinska agencija TASS u nedelju.

Grad, smešten oko 25 kilometara zapadno od grada Donjecka pod okupacijom Rusa, u ruskim je rukama izuzev nekoliko ulica, objavio je TASS pozivajući se na vojne izveštaje.

U izveštajima se navodi da su se ukrajinske snage predale i da su zarobljene. U gradu je još bilo puno civila, a neki od njih odvedeni su u druge delove regije koje je okupirala Rusija, izvestio je TASS.

Otprilike petina teritorija Ukrajine je pod kontrolom Rusije

Ruske snage izveštavaju poslednjih nedelja o postupnom napredovanju u regiji.

Vojni kanal Deep State, koji se smatra bliskim ukrajinskoj vladi, potvrdio je napredak na aplikaciji Telegram.

Selo Prohres severozapadno od Donjecka palo je u ruke ruskih snaga nakon otprilike tri meseca borbe, navodi vojni kanal.

Ruske snage pokrenule su veliki napad u petak, a ukrajinske snage su se povukle, navodi se.

Nema službene potvrde o teritorijalnim gubicima s ukrajinske strane. Ali obe strane izvestile su o obaranju više dronova.

Rusi tvrde da su presreli američke bombardere

Lovci MiG-29 i MiG-31 sprečili su par strateških bombardera američkog ratnog zrakoplovstva B-52N da naruše rusku državnu granicu, izvestilo je rusko Ministarstvo obrane. Navode da se sve odvilo tokom kontrole vazdušnog prostora nad Barentsovim morem i da su detektirali avione da se približavaju državnoj granici Ruske Federacije.

"Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušnu metu kao par strateških bombardera američkog ratnog vazduhoplovstva B-52N - navode i dodaju da su američki bombarderi skrenuli kako su se lovci približavali. Kažu i kako su se lovci vratili u svoje aerodrome", rekli su Rusi.

Telegraf nije mogao da nezavisno proveri ove informacije.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgledaju aktuelne borbe u Ukrajini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA