Upustili se u tragičnu avanturu: Sara i njen muž hteli da preplove Atlantik, pronađeni mrtvi kod Kanade

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Njih dvoje su se uputili ka regionu Azora, autonomnoj oblasti Portugala, nakon što su 11. juna napustili luku Halifaks na svojoj jahti po imenu Teros, saopštila je kanadska policija

Bret Kliberi i Sara Pakvud pronađeni su nakon što je njihov splav izneo na obalu ostrva Sable, oko 108 milja jugoistočno od kopna Nove Škotske, javili su lokalni mediji.

Par je krenuo u misiju da pređe Atlantski okean, ali su nažalost pronađeni mrtvi u čamcu za spasavanje kod obale Kanade.

Veruje se da je gospođa Pakvud bila iz Velike Britanije, a gospodin Kliberi iz Kanade, iako je Kraljevska kanadska konjička policija prvobitno izvestila da su oboje iz Britanske Kolumbije.

Formalna identifikacija tek treba da se obavi.

Sarah Justine Packwood Foto: Facebook/Sarah Justine Packwood

Njih dvoje su se uputili ka regionu Azora, autonomnoj oblasti Portugala, nakon što su 11. juna napustili luku Halifaks na svojoj jahti po imenu Teros, saopštila je kanadska policija, piše Sky news.

Sarah Justine Packwood Foto: Facebook/Sarah Justine Packwood

Par je prijavljen kao nestanak 18. juna, a pronađen je tri nedelje kasnije, 10. jula.

U objavi na Fejsbuku, Džejmsov sin gospodina Kliberija potvrdio je da je par umro.

"Proteklih nekoliko dana bilo je veoma teško. Moj otac Džejms Bret Kliberi i njegova supruga Sara Džastin Pekvud su nažalost preminuli. Još uvek postoji istraga, kao i DNK test za potvrdu, ali uz sve vesti, teško je ostati nada", rekao je sin.

Rekao je da će par "zauvek nedostajati", dodajući: "Ne postoji ništa što će popuniti rupu koju je ostavio njihov, do sada neobjašnjiv prolaz".

Sarah Justine Packwood Foto: Facebook/Sarah Justine Packwood

Dokumentujući svoje putovanje iz Kanade u Evropu, gospođa Pekvud i gospodin Kliberi su postavljali redovne video snimke na Jutjub kanal pod nazivom Theros Adventures.

Svoju najnoviju avanturu nazvali su zelenom odisejom, znakom za jahtu koju pokreće baterija iz električnog automobila Nissan Leaf i šest solarnih panela.

(Telegraf.rs)

Video: Srušen Trampov kazino: Atlantik siti ostao bez obeležja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA