Peti napad na Ukrajinu u dve nedelje: "Oni testiraju novu taktiku, pokušavaju da priđu Kijevu"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Ovi sistematski napadi... dronovima još jednom dokazuju da osvajač aktivno traži priliku da udari na Kijev", rekao je Popko

Rusija je izvela svoj peti napad dronom na Kijev u dve nedelje, pri čemu su ukrajinski sistemi protivvazdušne odbrane uništili svo vazdušno oružje pre nego što su stigli do ukrajinske prestonice, saopštila je u nedelju ukrajinska vojska.

Načelnik vojne administracije ukrajinske prestonice Sergej Popko je u aplikaciji za razmenu poruka Telegram rekao da nema povređenih i značajne štete.

"Ovi sistematski napadi... dronovima još jednom dokazuju da osvajač aktivno traži priliku da udari na Kijev", rekao je Popko.

"Oni testiraju novu taktiku, traže nove prilaze prestonici, pokušavaju da razotkriju lokaciju naše protivvazdušne odbrane", dodao je.

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je u Telegramu da su njeni sistemi protivvazdušne odbrane uništili 35 od 39 dronova i dve krstareće rakete koje je Rusija lansirala preko noći. Oružje je, saopštile su vazduhoplovne snage, gađano 10 ukrajinskih regiona.

Nije odmah jasno koliko je dronova lansirano u Kijev.

Rusija je lansirala tri balističke rakete Iskander, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage, ne navodeći šta im se dogodilo.

Vojna uprava Sumske oblasti na severoistoku Ukrajine koja se graniči sa Rusijom saopštila je u Telegramu da je ruska raketa oštetila kritičnu infrastrukturu u Šostkinskom okrugu u regionu.

Administracija nije dala detalje o tome koja je infrastruktura pogođena.

Iz Rusije nije bilo komentara o napadima.

(Telegraf.rs)

Video: Pljusak na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA