"Oduzeli su nam prelepu dušu": Ubijena omiljena poštarka, ponuđena bogata nagrada za informacije o napadaču

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Poštanski službenici i stanovnici kraja u kom je nosila poštu šokirani su njenom smrću

Poštarka iz Čikaga ubijena je dok je bila na terenu, a ta vest je izazvala ogromnu tugu ne samo među njenim kolegama, već i ljudima koji su živeli na ruti kojom je nosila poštu. Ponuđena je bogata nagrada za informacije o napadaču, javlja ABC 7.

Čikaška policija je saopštila da se pucnjava dogodila u bloku 12100 Južne Harvard avenije u naselju Zapadni Pulman, neposredno pre 11.40 po lokalnom vremenu.

Komšije koje nisu želele da se pojave pred kamerama rekle su za ABC7 da su videle automobil kako se kreće prema žrtvinom kamionetu pre nego što su čule najmanje 10 pucnjeva usred bela dana.

Policija je saopštila da je počinilac, identifikovan samo kao muškarac, prišao 48-godišnjoj ženi, izvukao pištolj i pucao. Žena je zadobila više prostrelnih rana po telu.

Žena, poštanski radnik, prevezena je u bolnicu u veoma kritičnom stanju, saopštili su zvaničnici čikaške vatrogasne službe.

Policija je rekla da je žrtva kasnije proglašena mrtvom u bolnici. Kancelarija mrtvozornika okruga Kuk identifikovala je žrtvu kao Oktaviju Redmond.

Njen službeni kamionet ostao je na licu mesta, a policija je saopštila da je počinilac pobegao vozilom u pravcu zapada 121. ulicom.

Zastava na pola koplja

Zastava je visila na pola koplja ispred sindikalne hale u čast Redmondove u petak uveče. Ona je bila supruga i baka koja je radila kao pismonoša više od 15 godina.

"Moraju ih goniti. Mi smo savezni službenici. Kako se usuđujete? I mislite da možete proći nekažnjeno? Naši članovi se plaše da idu na posao", rekla je predsednica Nacionalnog udruženja pismonoša Eliz Foster.

Ljudi koji su poznavali Redmond ostali su slomljenog srca.

"To je gubitak života, znate? Neće se vratiti kući svojoj porodici", rekla je Fosterova. "Znam njenog muža. On je takođe pismonoša, takođe pomoćnik sindikalnog poverenika. Bila je sjajna osoba."

Redmondovovu su voleli i oni koji žive na njenoj ruti.

Kim Sanders, koja radi u grupnom domu nekoliko blokova dalje od mesta ubistva, rekla je da su ona i druge komšije devastirani i šokirani što se pucnjava dogodila u bloku koji je inače miran.

Uvek je imala osmeh na licu

"Ne može biti istina, ne u ovom kraju, ne u ovom bloku, jer ovde ima mnogo starijih ljudi. Svi se međusobno poznajemo", rekla je Sandersova. "Moje srce je slomljeno, jer je to bila fina dama. Samo bi prolazila niz ulicu i dostavljala poštu, nikome nije smetala."

Sandersova je rekla da je Redmondova uvek imala osmeh na licu.

"Svi smo je poznavali, da. Bila je kao majka za komšiluk", rekla je Sandersova. "Prišla bi mi i rekla: 'Želim ti lep dan'. Videla bi klijente i ponekad im dala lizalicu ili nešto. Bila je vrlo, vrlo dobra poštarka."

Inspektori Čikaške divizije Američke poštanske inspekcijske službe nude nagradu do 250.000 dolara za informacije koje bi vodile do hapšenja i osude napadača.

"Jedan od naših, poštanski radnik, to shvatamo jednako ozbiljno kao bilo šta, jer zato smo ovde", rekao je Spenser Blok iz Američke poštanske inspekcijske službe.

"Nije bilo vredno toga. Oduzeli su nam prelepu dušu", rekla je Foster.

(Telegraf.rs)

Video: Hrvatska policija uhapsila osumnjičenog za podmetanje požara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA