Procurio snimak momaka koji su podmetnuli požar u kojem je stradalo troje dece: Stradala cela porodica u Nici

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prema prvim saznanjima, požari koji je izazvao masakr bio je podmetnut, a na snimcima sa video-nadzora se vidi kako "tri mladića nepokrivenih lica, obučeni u majice i šorceve, ulaze u zgradu kako se lome ulazna vrata, a zatim beže"

U Francuskoj je uhapšena osoba u okviru istrage o podmetnutom požaru koji je juče izazvao smrt sedmoro članova porodice, uključujući troje dece i tinejdžera, u stambenoj zgradi u Nici, navodi se u saopštenju nadležnog tužioca.

Tužilac Damien Martineli je, međutim, odbio da pruži dodatne detalje o identitetu uhapšene osobe, ukazujući na "potrebu da se poštuje tajnost istrage, garancija efikasnosti, posebno u ovoj fazi istrage".

Kako prenosi BFMTV, uhapšeni, međutim, nije bio jedan od trojice osumnjičenih sa kapuljačama koje su juče snimile kamere za video nadzor na mestu tragedije.

Tragedija se dogodila u noći između srede i četvrtka, kada je požar uništio stan na 7. i poslednjem spratu zgrade u popularnoj četvrti Mulen u Nici, izazvavši smrt sedam osoba iz iste porodice: troje dede uzrasta 5, 7 i 10 godina, tinejdžer od 17 godina, dve žene od 22 i 46 godina i muškarac od 45 godina koji su skočili sa prozora u očajničkom pokušaju da pobegnu od plamena.

Još jedan 23-godišnji mladić, koji je takođe skočio sa prozora, hospitalizovan je i nalazi se u veoma teškom stanju. Preživela su dva dečaka od 17 i 19 godina, kao i svi stanari obližnjih stanova koje su evakuisali vatrogasci.

Prema prvim saznanjima, požari koji je izazvao masakr bio je podmetnut, a na snimcima sa video-nadzora se vidi kako "tri mladića nepokrivenih lica, obučeni u majice i šorceve, ulaze u zgradu kako se lome ulazna vrata, a zatim beže".

Javni tužilac je juče zatražio "poseban oprez u pogledu motiva" zločina, ali i potvrdio da će ispitati mogućnost da su se "činjenice dogodile u kontekstu spora oko trgovine drogom".

(Telegraf.rs)

Video: Bukte požari u Rumuniji, Donji Milanovac u pripravnosti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA