Osuđenik koji je pobegao iz zatvora uhvaćen posle 30 godina bekstva: Ukrao identitet deteta

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Istraga je otkrila da je Stiven Kreg Džonson (70) ukrao identitet deteta koje je umrlo u Teksasu januara 1962. godine

Osuđenik koji je pobegao iz zatvora u državi Oregon pre skoro 30 godina i ukrao identitet preminulog deteta, uhapšen je u Džordžiji u utorak, saopštile su vlasti.

Kako je preneo CNN, Stiven Kreg Džonson, koji je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja, pobegao je 29. novembra 1994. godine sa radnog mesta u zatvoru u popravnoj ustanovi Mil Krik u Salemu, država Oregon.

On je od juna 1989. bio u pritvoru Odeljenja za prestupnike. Džonson, koji sada ima 70 godina, uhapšen je u utorak popodne u stambenom kompleksu u Mejkonu, u Džordžiji. Živeo je pod imenom Vilijam Koks od 2011, navodi se u saopštenju policije.

Istraga je otkrila da je Džonson ukrao identitet deteta koje je umrlo u Teksasu januara 1962. godine. Džonson je dobio kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i na kraju je uspeo da dobije broj socijalnog osiguranja u Teksasu 1995.

On je dobio vozačku dozvolu Džordžije tri godine kasnije. Otkriće da je on ukrao identitet usledilo je usled korišćenja nove tehnologije koju je koristila Diplomatska bezbednosna služba američkog Stejt departmenta, potvrdila je policija ne navodeći o kojim tehnologijama se radi.

Džonson se trenutno nalazi u zatovru u okrugu Bib u džordžiji i čeka izručenje nazad u Oregon. Nije poznato da li ima svog advokata ili će mu biti dodeljen po službenoj dužnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Još jedno nasilno hapšenje potresa Ameriku: Momka i devojku elektrošokovima izbacili iz auta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA