Lids u plamenu, neredi trajali satima: Zapaljen autobus, građanima rečeno da ne izlaze napolje

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Neredi su izbili nakon što je policija pozvana na jednu adresu u tom delu grada zbog dojave o incidentu vezanom za decu i radnike socijalne službe

Lids, grad na severu Engleske, bio je poprište velikih uličnih nemira koje je policija uspela da obuzda tek posle nekoliko sati. Kako je preneo BBC, zapaljen je jedan autobus i policijski automobil je prevrnut u nasilju koje su nadležni opisali kao "ozbiljno remećenje javnog reda i mira".

Policija je pozvala stanovništvo da ne izlazi iz svojih domova. Poprište nemira bilo je naselje Harehils i policija je tek u petak u jedan sat ujutru uspela da povrati kontrolu.

Policija je prvo pozvana da proveri izveštaje o neredima na adresi u ulici Luksor oko 17 časova u četvrtak. Velika masa demonstranata okupila se na ulicama, što pokazuju snimci na društvenim mrežama na kojima se vidi razbijanje prozore i napadi na policiju.

Za sada nema izveštaja o povređenima. Sekretarka unutrašnjih poslova i poslanica iz Zapadnog Jorkšira Ivet Kuper rekla je da je "zaprepašćena šokantnim scenama".

Stotine ljudi ostalo je na ulicama u toj oblasti do kasno uveče. BBC je preneo da policije nije bilo na licu mesta i da su policijska vozila bila tek na oko kilometar udaljenosti.

Lokalni stanovnici navode da su neredi izbili nakon što je policija pozvana na jednu adresu u tom delu grada zbog dojave o incidentu vezanom za decu i radnike socijalne službe. Pošto je počeo da pristiže veći broj građana, pripadnici socijalne službe i deca su odvedeni na bezbedno.

(Telegraf.rs)

Video: Sukobi demonstranata i policije u Marseju se nastavljaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    19. jul 2024 | 09:57

    Dete je ispalo kroz prozor. Socijalna sluzba je dosla i oduzela petoro dece porodici rumuna. Nakon toga su izbili neredi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA