Danijela pala sa pramca broda, propeler joj odsekao nogu kod kuka: Gosti poskakali u vodu, nije joj bilo spasa

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Skiperu Kristoferu Šerbornu, koji je upravljao brodom, sud u Oklandu je presudio da plati odštetu u iznosu od 4.000 dolara porodici tragično preminule Danijele

Danijela Tamarua (25) poginula je prilikom pada sa broda na Novom Zelandu nakon što joj se noga zaglavila u propeleru motora.

Mlada majka dvoje dece je bila na brodu u luci u Oklandu, a nesreća se dogodila 1. aprila 2021. godine.

Skiperu Kristoferu Šerbornu, koji je upravljao brodom, sud u Oklandu je presudio da plati odštetu u iznosu od 4.000 dolara porodici tragično preminule Danijele.

On se ranije izjasnio krivim za izazivanje nepotrebne opasnosti i upravljanje čamcem s isteklim lekarskim uverenjem.

Njegov advokat, Rob Vir, rekao je da je njegov klijent prihvatio odgovornost u ranoj fazi, kao i da oseća "duboko kajanje".

Danijela, inače kuvarica, bila je gost na zabavi za osoblje ugostiteljske ketering kompanije LitlVolf u hotelu Zefiro. Grupa se oko 10 ujutru ukrcala na brod i nekoliko sati krstarila lukom Vaitemata.

Danielle Tamarua Foto: Facebook

Prema sudskim dokumentima, Šerbron je bio svestan da se posada nalazi na nebezbednom mestu, ali nije učinio ništa da spreči ljude da budu na pramcu broda.

Danijela je sa još jednom osobom bila na pramcu oko 17 časova kada su rešili da se vrate unutra. Krenuli su sa pramca, ali su se zadržali u jednom mestu gde su se oboje držali za ogradu visine do struka.

Iznenada je Danijela izgubila oslonac i pala unazad preko ograde u vodu.

"Nakon što je pala u vodu, udarila je u propeler broda i zadobila teške posekotine", navodi se u sudskim dokumentima, a navodno krilca su joj odsekla nogu odmah ispod kuka, piše Daily mail.

Onda je njen sagovornik mahao u pravcu skipera i obavestio ga da je žena upala u vodu, a onda je kapetan skočio za njom.

Takođe, još dva putnika su skočila u vodu kako bi pružila prvu pomoć Danijeli, međutim, našli su je na 50 metara od broda u nesvesti. Izvukli su je na brod i pokušali da reanimiraju.

Kada je stigla u bolnicu bila je u nesvesti i ubrzo je proglašena mrtvom.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA