Meteorski uspon Lare Tramp: Ko je ona i kakve još tajne i iznenađenja krije porodica bivšeg predsednika SAD

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

U crnoj haljini i sa svetlucavom značkom američke zastave, iskoristila je trenutak u udarnom terminu da predstavi glasačima blažu stranu svog svekra, fokusirajući se na njegovu ulogu dede za njeno dvoje male dece

Kada je Lara Tramp u utorak uveče stupila na centralnu binu na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, bio je to trenutak koji je simbolizovao "promenu straže" u porodici Tramp koja se desila od njegovog poraza na predsedničkim izborima 2020. godine, piše BBC.

U crnoj haljini i sa svetlucavom značkom američke zastave, iskoristila je trenutak u udarnom terminu da predstavi glasačima blažu stranu svog svekra, fokusirajući se na njegovu ulogu dede za njeno dvoje male dece.

Partijske pristalice su se razgalile dok je podizala pesnicu i pričala o pokušaju atentata u subotu, oponašajući Trampove postupke na mitingu u Batleru, Pensilvanija, nakon što je metak za dlaku promašio njegovu glavu.

"Možda ste u subotu videli stranu Donalda Trampa za koju niste bili sigurni da postoji, sve dok je niste videli svojim očima", rekla je okupljenima.

Lara Tramp ima 41 godinu i sada je kopredsednica Republikanske partije. Lično je izabrana za tu ulogu od strane svog svekra dok se on kandiduje za još jedan mandat u Beloj kući i stoji na čelu partijskog aparata koji je čvrsto pod njegovom kontrolom.

Gospođa Tramp, njen muž Erik i njegov stariji brat Don Mlađi, isplivali su kao vodeći glasovi porodice u Trampovoj kampanji protiv predsednika Džoa Bajdena, i oni su neke od najuticajnijih figura u njegovoj političkoj orbiti.

Za razliku od njih, Ivanka Tramp, najstarija Trampova ćerka, i njen muž Džared Kušner - moćni par koji je uživao visoke pozicije u Beloj kući nakon Trampove pobede 2016. godine - držali su se podalje od politike u poslednje četiri godine.

Lara je bila prvi član porodice koji je zvanično govorio na ovoj konvenciji i njeno prisustvo je izazvalo interesovanje ne samo za njenu ulogu u porodici, već i za bilo kakve dalje političke ambicije.

"Mislila sam da je bila fantastična", rekla je Alina Haba, Trampova pravna portparolka koja je postala poznata braneći ga u građanskom slučaju seksualnog napada u Njujorku.

"Mislim da je govorila iz srca. Pričala je o majkama. Pričala je o njemu kao dedi - stvarima o kojima samo ona može da govori."

Dugogodišnji posmatrači očekuju da će značaj Lare Tramp u porodici samo rasti.

"Njen govor bio je njeno predstavljanje naciji na veliki način jer, iako je imala uloge u kampanjama ranije i iako je bila deo Trampovog unutrašnjeg kruga i porodične orbite poslednjih osam godina, ovo je prvi put da je postavljena u ulozi koja ima stvarnu moć unutar Republikanske partije", rekao je Erik Kortelesa, novinar koji je nedavno intervjuisao gospođu Tramp za časopis Time.

"I ona je u poziciji u kojoj želi da se dokaže ne samo kao efikasan predstavnik Trampa, već i kao politički operater. Videćemo kako će se to odvijati u naredna četiri meseca dok ona kopredsedava Republikanskom konvencijom (RNC)."

Mišel Merel, republikanska članica državnog komiteta za okrug Brouard na Floridi, rekla je da je imenovanje gospođe Tramp u RNC donelo "ogromnu razliku."

"Prikupljanje sredstava je otišlo kroz krov... nismo se baš dobro snalazili pre toga. Promena u rukovodstvu je bila ključna razlika", rekla je. "To je ponovo oživelo stranku, zaista jeste."

Neki vide paralele između uloge Lare i Erika Trampa u ovoj predsedničkoj kampanji i uloge Džareda i Ivanke 2016. godine. Međutim, Erik ima istaknutu ulogu u Trump Organization i verovatno bi delovao kao oči i uši za očevu ogromnu poslovnu imperiju ako bi Tramp osvojio Belu kuću.

Lara je pozicionirana da nastavi svoj uspon u Republikanskoj partiji, ali postoji još jedan Tramp koji bi mogao imati ambicije da izgradi političku dinastiju, rekao je Erik Kortelesa.

"Don Mlađi kaže da ga politika ne zanima, ali svi oko njega, uključujući njegovu snaju i brata, misle da on zaista ima političke ambicije", rekao je.

"U stvari, Lara Tramp mi je u nedavnom intervjuu rekla - 'ako postoji neki Tramp koji će se kandidovati za višu funkciju, pripazite na Dona.'"

Erik i Don Mlađi su stalno prisutni oko svog oca i okupili su se oko njega od pokušaja atentata. Takođe su navodno bili među najglasnijima kada je trebalo izabrati Džej Di Vensa za Trampovog kandidata za potpredsednika.

Don Mlađi, miljenik baze Make America Great Again (MAGA), delovao je emotivno u ponedeljak uveče kada je Donald Tramp ušao u konvencijsku dvoranu uz herojski doček.

Govoreći na događaju na marginama konvencije, harizmatično je govorio o očevoj mekšoj strani - i kao njegova snaja predstavio ga je kao dedu i porodičnog čoveka.

To je javna strategija komunikacije koja pokušava da ublaži demokratske napade na Trampa kao autoritarnu pretnju demokratiji ako se vrati na funkciju.

"Imamo možda razgovore koji menjaju svet, a on prekida i priča o svojim unucima 15 minuta", rekao je Don Mlađi prisutnima.

Ali, naglašavanje jedinstva i ljubavi u porodici ne skriva činjenicu da neki ključni članovi do sada nisu bili prisutni na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji.

Trampova supruga Melanija retko se pojavljuje u javnosti sa mužem i nije viđena javno uz njega od pucnjave na mitingu.

Njihov sin Baron (18) takođe se još nije pojavio na konvenciji. Držan je van oka javnosti godinama, ali je dobio ovacije na nedavnom Trampovom mitingu u Majamiju, signalizirajući da bi i on mogao imati političku budućnost.

Linda Stok, potpredsednica Club 47 USA, koji je ugostio Trampa za njegov 78. rođendan u junu, odbacila je ideju da se Melanija i Baron neće pojaviti na konvenciji.

"Njegova porodica je uvek bila uz njega, od prvog dana," rekla je.

Na pitanje da li vidi nekog posebnog člana porodice Tramp koji uvodi sledeću fazu MAGA politike, gospođa Stok je rekla da ćemo morati da sačekamo i vidimo.

Zatim je zastala i dodala: "Možda Baron."

(Telegraf.rs)

Video: Ličnosti sveta: Donald Tramp

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA