Porodice objavile fotografije izraelskih žena vojnika iz prvih dana zarobljeništva

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Štab foruma otetih talaca potvrdio je da se na fotografiji nalaze - Agam Berger, Daniela Gilboa, Liri Albag, Nama Levi i Karina Ariev

Porodice izraelskih pet žena vojnika koje je kidnapovao Hamas sedmog oktobra prošle godine, objavile su njihove fotografije iz prvih dana zarobljeništva, pozivajući izraelsku vladu da postigne sporazum o oslobađanju preostlaih talaca iz Pojasa Gaze.

Žene su pripadnice Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i bile su stacionirane u vojnoj bazi Nahal Oz, koju su osvojili militanti Hamasa.

Štab foruma otetih talaca potvrdio je da se na fotografiji nalaze - Agam Berger, Daniela Gilboa, Liri Albag, Nama Levi i Karina Ariev. Porodice su  dozvolile da se javno objave fotografije iz prvih dana zarobljeništva.

"Fotografije otkrivaju da su one bile pretučene tokom otmice, kojoj je čitav svet bio svedok", navodi se u saopštenju foruma.

Na fotogafijama se vidi kako Levi ima modricu na desnom oku. Na drugoj njih četiri sede na podu sobe, a Daniela Gilboa i Karina Ariev imaju povez oko glave.

"Hrabra odluka roditelja da se ove fotografije objave ima za cilj da se onni zbliže sa svojim ćerkama", dodaje se još u saopštenju.

Video snimak otmice pripadnica IDF prvi put je emitovan u maju. U napadu Hamasa poginulo je oko 1.200 vojnika i civila, dok je više od 250 osoba oteto i odvedeno u Pojas Gaze.

Istog dana Izrael je počeo ofanzivu u kojoj je prema navodima palestinskog ministarstva zdravlja poginulo 40.000 ljudi dok je 90.000 ranjeno.

"Zahtevamo da izraelska vlada, a posebno njen lider, pogledaju ove devojke u oči, pokušaju da zamisle ono što su oni i svi taoci izdržali 284 dana i učinite sve da ih vratite kući. Ovo okupljanje je samo jedan sporazum daleko, sporazum koji bi svih 120 talaca vratio kući - žive, za rehabilitaciju i ubijenih za propisnu sahranu", saopštio je još forum.

Oglasio se i Albert Ariev, otac otete karine:

"Moja mala Karina, koja ima samo 19 godina je u gazi. Danas vidite snimke Karine i njenih prijatelja u prvim danima zatočeništva. Karina sedi na dušeku na podu, iscrpljenog i očajnog izgleda. Sve što tražimo jeste da se karina vrati. Ima i poginulih koji moraju biti propisno sahranjeni", rekao je on.

(Telegraf.rs)

Video: Festival je bio kao "mali Vudstok", a onda je uleteo Hamas: Major David Baruh

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA