Tramp u vođstvu ispred Bajdena: Prvo istraživanje javnog mnjenja posle pokušaja ubistva

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Ono što zabrinjava jeste to da je velika većina ispitanika, koji su ujedno i registrovani birači, zabrinuta zbog "haosa u Americi"

Donald Tramp, bivši američki predsednik je u vođstvu ispred Džozefa Bajdena, aktuelnog šefa Bele kuće, pokazali su rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnjenja, uoči predsedničkih izbora zakazanih za prvi utorak u novembru!

Kako je preneo Foks njuz, u pitanju je prvo istraživanje javnog mnjenja sprovedeno nakon što je na Trampa izvršen atentat prošle subote, kada je lakše povređen (metak je okrznuo uho) i kada je napadač Metju Tomas Kruks (20) likvidiran.

Prema istraživanju koje je sproveo Rojters/Ipsos, Tramp ima dva procenta prednosti ispred Bajdena. Za njega bi glasalo 43 odsto ispitanika, a za Bajdena 41 odsto.

Ono što zabrinjava jeste to da je velika većina ispitanika, koji su ujedno i registrovani birači, zabrinuta zbog "haosa u Americi". Čak njih 80 odsto veruje da "zemlja izmiče kontorli", nakon napada na Trampa.

Margina greške u istraživanju je plus ili minus do tri odsto. Istraživanje je sprovedeno drugog dana Nacionalne konvencije Republikanske stranke koja se održava u Milvokiju i na kojoj je Tramp izabrao senatora iz Ohaja Džej Di Vensa za svog kandidata za potpredsednika.

(Telegraf.rs)

Video: Tramp poručio pristalicama: Idite kući, idite u miru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA