Kralj Čarls izneo planove vlade premijera Kira Starmera za narednu godinu

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Planovi uključuju nacionalizaciju železnice, modernizaciju sistema azila i imigracije, kao i ukidanje oslobađanja od PDV za privatne škole

Britanski kralj Čarls Treći izneo je planove vlade premijera Kira Starmera za narednu godinu u parlamentu.

Planovi uključuju nacionalizaciju železnice, modernizaciju sistema azila i imigracije, kao i ukidanje oslobađanja od PDV za privatne škole, preneo je BBC.

Prema Starmerovom mišljenju, planovi će "skinuti kočnice sa Britanije".

Paket od više od 35 zakona će se fokusirati na razvoj privrede, reformu zakona o planiranju kako bi se olakšala izgradnja domova i ubrzanje realizacije velikih infrastrukturnih projekata, poboljšanje transporta i otvaranje radnih mesta, preneo je Rojters.

U govoru kralja Čarlsa, koji je izneo planove vlade, uspostavljen je novi ton u britanskoj politici, koji promoviše služenje, a ne sopstvene interese, nešto za šta laburisti kažu da se ukorenilo tokom 14 godina često haotične vladavine Konzervativne stranke.

"Zakonodavni program moje vlade će biti vođen misijom i zasnovan na principima bezbednosti, pravičnosti i mogućnosti za sve", istakao je kralj Čarls iznoseći planove vlade Kira Starmera.

Laburisti su osvojili 4. jula 411 poslaničkih mesta u parlamentu, čime je Starmer postao najmoćniji nacionalni lider od vremena bivšeg premijera Tonija Blera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kočije stižu u Vestminstersku opatiju po kralja Čarlsa i kraljicu Kamilu nakon čina krunisanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA