Buka i grmljavina šokirali Njujorčane, oglasila se NASA: Evo šta se usred dana desilo iznad "Velike jabuke"

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Aris Dela Kruz, zvaničnik NYCEM-a, primetio je da agencija "nije primila izveštaje o šteti ili povredama povezanim s ovim događajem"

Stanovnici delova Njujorka i Nju Džersija bili su uzdrmani jakim udarom u utorak ujutro, zbog čega su zvaničnici NASA izjavili da je verovatno uzrokovan meteorom, javlja ABC News.

Dnevni vatreni meteor je meteor dovoljno svetao da bude vidljiv tokom dnevnih sati jer gori svetlije od sunčeve svetlosti dok ulazi u Zemljinu atmosferu, prema Američkom meteorološkom društvu.

Ekipa NASA za posmatranje meteora izveštava da je dnevni vatreni meteor viđen u 11.17 ujutro po istočnom vremenu, prema ažuriranju objavljenom na Fejsbuku u utorak popodne.

Prateći putanju meteora, NASA procenjuje da je dotični leteo na visini od oko 78 kilometara iznad Gornje zalivske oblasti u blizini Grinvil Jarda u Džersiju.

Zvaničnici navode da je meteor možda leteo brzinom od oko 55.000 kilometara na sat dok je prolazio iznad Kipa slobode.

Meteor se zatim, kako se čini, raspao na visini od oko 46 kilometara iznad Menhetna, prema procenama NASA.

Zvaničnici su pojasnili da je, prema podacima od utorka, "ova putanja veoma gruba i nesigurna", navodeći da su procene zasnovane "na nekoliko izjava očevidaca i da trenutno nema dostupnih podataka sa kamera ili satelita za preciznije utvrđivanje."

Prema NASA, ovaj događaj nije proizveo meteorite, koji su fragmenti meteora.

Takođe, agencija napominje da su u utorak ujutru, u vreme posmatranja vatrenog meteora, postojali izveštaji o "vojnoj aktivnosti u okolini", navodeći da "to može objasniti višestruko podrhtavanje i zvukove prijavljene medijima."

Jak zvuk i očigledno podrhtavanje prijavljeno je od južnog Nju Džersija do delova Kvinsa i Bruklina, prema Upravi za vanredne situacije Njujorka (NYCEM).

Aris Dela Kruz, zvaničnik NYCEM-a, primetio je da agencija "nije primila izveštaje o šteti ili povredama povezanim s ovim događajem".

(Telegraf.rs)

Video: Hrabri policajac Ivan rizikovao sopstveni život da bi spasio deku koji je pao na šine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA