Majka "uvežbavala" ubistvo petogodišnjeg sina i paljenje kuće: Strašni detalji jezivog zločina

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Tužioci su rekli da je Bartonova odlučila da ne govori tokom saslušanja u ponedeljak. Umesto toga, "ostala je tiha i nije pokazivala nikakve emocije ili znake kajanja."

Dvadesettrogodišnja majka iz Džordžije će provesti ostatak života iza rešetaka zbog ubistva svog petogodišnjeg sina, smrtonosno izbovši dete u njihovom stanu pre nego što je zapalila zgradu, javlja Law&Crime.

Sudija okruga Gvinet je u ponedeljak naredio Azariji Šante Barton da služi kaznu doživotnog zatvora u državnoj kaznenoj ustanovi, plus dodatnih pet godina za ubistvo mladog Džejviona Pruita 2023. godine, saopštile su vlasti.

Bartonova je priznala krivicu za ubistvo, ubistvo iz nehata, teško porodično nasilje, posedovanje noža tokom izvršenja zločina, paljevinu prvog stepena, pokušaj izvršenja zločina i remećenje dokaza u vezi sa smrću njenog sina.

"Ovo nije majčinstvo kakvo bi trebalo da bude", rekla je okružna tužiteljka okruga Gvinet Patsi Ostin-Gatson u izjavi nakon saslušanja u ponedeljak. "Majke obično štite svoju decu. Nešto je veoma pogrešno moralo da se desi da izazove ovu tragediju. Naše saučešće ocu i ostalima koji su pogođeni ovim zločinom."

Kako je prethodno izvestio Law&Crime, policajci Policijske uprave okruga Gvinet i vatrogasci su odgovorili na hitan poziv pre 8 časova ujutru u četvrtak, 19. oktobra 2023. godine, u vezi s požarom u stambenom kompleksu u bloku 4900 Springs Lejn u Piči Kornersu, Džordžija, oko 28 kilometara severoistočno od Atlante.

Po dolasku na mesto događaja, policajci i vatrrogaci su izvestili da čuju zvučni alarm za požar iz jedne od jedinica na prvom spratu. Vatrogasci su locirali i ušli u jedinicu na prvom spratu, ali su tamo došli do jezivog otkrića.

U stanu su pronašli petogodišnjeg dečaka koji nije davao znake života i koji je izgledao kao da je pretrpeo više ubodnih rana. Dete — kasnije identifikovano kao Džejvion — prevezeno je kolima hitne pomoći u Dečju zdravstvenu ustanovu Atlante. Nedugo nakon dolaska u ustanovu, dečak je proglašen mrtvim.

Policija je saopštila da je Džejvion bio jedina osoba u zapaljenom stanu kada su stigli.

Policija je počela da pretražuje područje u potrazi za bilo kojim sumnjivim osobama. Manje od sat vremena nakon početka pretrage, naišli su na odraslu ženu u području požara.

"Oko 9.15 ujutru, policajci su pronašli ženu iza zgrade", navela je policija u saopštenju za medije. "Njena odeća je bila mokra, i nosila je samo jednu čarapu. Privedena je."

Dok su detektivi radili na utvrđivanju da li je žena bila umešana u požar u stanu, istražitelji su je identifikovali ženu kao Barton i otkrili da je živela u istom stanu gde je pronađeno telo Džejviona, kao i da je bila majka žrtve. Privedena je i ispitivana.

U razgovoru sa detektivima, Bartonova je rekla da je trudna i da će ona i Džejvion uskoro biti izbačeni iz stana. Nastavila je, rekavši policiji da "nije mogla da podnese stresove života."

Bartonova je tada priznala da je počela da planira da ubije Džejviona dan ranije, objašnjavajući da je otišla u obližnju radnju i kupila zapaljivi gel koji se koristi za zagrevanje posuda za ketering hranu. Čak je priznala da je "uvežbavala paljenje gela u svojoj kanti za smeće."

"Stavila je sina u svoj krevet i razmazala zapaljivi gel po tepihu u svojoj spavaćoj sobi, na madrac kreveta na sprat, kuhinjsku kantu za smeće, korpu za veš, dnevnu sobu, ormar u glavnoj spavaćoj sobi i zavesi za tuš", saopštili su tužioci u saopštenju. "Bartonova je priznala policiji da je izazvala požar i da je izbola sina."

Pored toga, ujutru kada je izbio požar, odvezla je svog dečka na posao i zatim mu poslala poruku da ga obavesti da je stavila novac i njegove stvari u automobil koji su delili, pre nego što je napisala: "Verovatno se neću vratiti."

Tužioci su rekli da je Bartonova odlučila da ne govori tokom saslušanja u ponedeljak. Umesto toga, "ostala je tiha i nije pokazivala nikakve emocije ili znake kajanja."

(Telegraf.rs)

Video: "Dobro je izgubiti, da se smire publika i mediji": Pokuševski posle poraza Srbije od Australije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    17. jul 2024 | 16:22

    Kad god sam nesto grozno video na vestima iz Amerike, slucajno su akteri svi slicnog izgleda i porekla...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA