Detalji pucnjave na Republikanskoj konvenciji: Policija ubila jednu osobu, evo o kome se radi

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Policija je objavila snimak sa kamera koje nose policajci, koji pokazuje kako policajci na biciklima razgovaraju pre nego što jedan od njih kaže: "Ima nož."

Policajci iz Ohaja u Viskonsinu, koji su bili na službenom zadatku povodom Republikanske nacionalne konvencije, upucali su i ubili čoveka koji je nosio dva noža u blizini konvencije, izjavio je u utorak šef policije Milvokija, prenosi AP.

Pet članova policijskog odeljenja iz Kolumbusa, Ohajo, pucalo je na čoveka, koji je imao nož u svakoj ruci, odbijao policijske naredbe i krenuo prema nenaoružanom čoveku pre nego što su policajci otvorili vatru, rekao je šef policije Milvokija Džefri Norman na konferenciji za novinare. Dva noža su pronađena na licu mesta, dodao je on.

Policija je objavila snimak sa kamera koje nose policajci, koji pokazuje kako policajci na biciklima razgovaraju pre nego što jedan od njih kaže: "Ima nož."

Nekoliko policajaca zatim viče "Baci nož!" dok trče prema dvojici muškaraca koji stoje na ulici. Kada se naoružani muškarac pomerio prema nenaoružanom muškarcu, policajci su otvorili vatru.

"Nečiji život je bio u opasnosti", rekao je Norman. "Ovi policajci, koji nisu iz ovog kraja, odlučili su da deluju i spasu nečiji život danas."

Hiljade policajaca iz različitih jurisdikcija su u Milvokiju kako bi pružili dodatno obezbeđenje za konvenciju koja je počela u ponedeljak i završava se danas.

Pucnjava je izazvala bes među stanovnicima koji su postavili pitanje zašto se policajci iz druge države nalaze u njihovom kvartu, udaljenom oko milju od mesta konvencije.

Policijska uprava Kolumbusa, kao i šef osoblja gradonačelnika Milvokija i portparol zajedničkog komandnog centra konvencije, rekli su da nema ničega što sugeriše da je pucnjava povezana sa samom konvencijom.

Rođak i drugi su identifikovali ubijenog muškarca kao 43-godišnjeg Semjuela Šarpa.

Stanovnici Milvokija i aktivisti su se brzo okupili na mestu pucnjave, mnogi od njih izražavajući bes zbog umešanosti policijskog odeljenja u gradu zbog konvencije.

Oko 100 ljudi je održalo bdenje i marš bez incidenata u utorak uveče, zadržavajući se na trenutak ćutanja na okrvavljenom mestu gde je Šarp ubijen.

"Oni su došli u našu zajednicu i ubili našeg rođaka ovde u javnom parku", rekla je Linda Šarp, rođaka ubijenog čoveka. "Šta radite u našem gradu, ubijate ljude?"

Linda Šarp je rekla da je njen rođak živeo u kampu sa šatorima preko puta King parka, gde se dogodila pucnjava.

Stanovnici su rekli da je kamp bio dugogodišnja karakteristika kraja, koji je dom nekoliko socijalnih službi i skloništa. Neki su rekli da su policajci Milvokija upoznati sa mnogima koji žive u šatorima i da bi možda uspeli da smire situaciju.

Dejvid Porter, koji je rekao da je poznavao Semjuela Šarpa i da je takođe beskućnik, bio je ljut što su policajci izvan Milvokija bili u njegovom kvartu.

"Da je policija Milvokija bila tamo, taj čovek bi sada bio živ", rekao je Porter.

Norman, šef policije Milvokija, rekao je da je 13 policajaca koji su bili deo biciklističke patrole iz Kolumbusa bilo u njihovoj zoni na sastanku kada su videli svađu.

"Policajci su primetili osobu naoružanu nožem u svakoj ruci, kako se svađa sa drugom nenaoružanom osobom", rekao je Norman. Oni su pucali tek nakon što naoružani muškarac nije poslušao više naredbi i pomerio se prema nenaoružanom muškarcu, dodao je.

"Ovo je situacija u kojoj je nečiji život bio u neposrednoj opasnosti", zaključio je Norman.

Policijska uprava Kolumbusa je privukla pažnju zbog svoje specijalne jedinice koja je raspoređena u Milvokiju, a koja radi na poboljšanju odnosa između policije i zajednice i imala je vidljivu ulogu u vođenju uglavnom mirnih protesta u ponedeljak.

Pucnjava se dogodila blizu King parka, otprilike milju od kongresnog centra, gde se mala grupa demonstranata okupila pre marša u ponedeljak. Taj protest su pratile desetine policajaca iz Kolumbusa, noseći plave prsluke na kojima je pisalo: "Dijalog policije Kolumbusa."

(Telegraf.rs)

Video: Rus Dima godinama čeka da vidi Jokića: Zbog njega je prevalio put do Abu Dabija i navijanja Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA