Džonson se sastao s Trampom: "Nastavićemo da pružamo podršku Ukrajini"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Džonson se sastao s Trampom, poručio da ne sumnja u nastavak podrške SAD Ukrajini

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson poručio je da ''ne sumnja'' da će kandidat Republikanske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp nastaviti da pruža podršku Ukrajini.

''Razgovarali smo o Ukrajini i ne sumnjam da će biti snažne i odlučne podrške toj zemlji i odbrane demokratije'', napisao je Džonson na svom nalogu na mreži Iks, gde je objavio i fotografiju na kojoj su on i Tramp.

Džonson se sa Trampom sastao na marginama Republikanske nacionalne konvencije u Milvokiju.

Na konvenciji, koja je počela juče i koja će trajati do četvrtka, prisustvovali su i bivša premijerka Velike britanije Liz Tras i lider Reformista u toj zemlji Najdžel Faraž.

Prethodno je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio da je spreman da sarađuje sa Trampom ukoliko on bude pobedio na izborima.

''Ako gospodin Donald Tramp postane predsednik, sarađivaćemo. Ne plašim se toga'', rekao je Zelenski.

On je ocenio da je Republikanska stranka ''drugačija'' od Demokratske, a čiji je član predsednik SAD Džozef Bajden, ali je i dodao da i većina Republikanaca ''podržava Ukrajinu i njen narod''.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA