Čistka u Grčkoj: Zbog "zakona Mikonosa" zatvaraju barove na plažama, sakupljali suncobrane i stolove celu noć

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tokom noći, dok su morali da završe "demontažu", vlasnici su očajnički tražili kamione i skladišta kako bi preneli i sačuvali opremu koja je sada van upotrebe

Vlasnici restorana na obali u Nea Anhialosu počeli su juče da žurno skupljaju suncobrane, ležaljke i stolove sa plaže kako ne bi došlo do trajnog zatvaranja njihovih objekata zbog primene "zakona Mikonosa" koji je uveden usred letnje sezone usled "pokreta peškira", javlja Taxidromos.

Nakon prijava, usledila je kontrola državne agencije za zemljište, koristili su čak i dronove, i juče su izrečene visoke kazne, uz ultimatum da isprazne plaže kako ne bi izgubili dozvole za rad.

Tokom noći, dok su morali da završe "demontažu", vlasnici su očajnički tražili kamione i skladišta kako bi preneli i sačuvali opremu koja je sada van upotrebe.

Poslednji radni dan mnogih zaposlenih u objektima koji su morali da stave katanac, svodio se na skupljanje stolica i stolova sa plaže, dok su brojni radnici žurno skupljali opremu kako bi izbegli zatvaranje svojih objekata.

Od juče, u oblasti Nea Anhialosa vlada velika pometnja. Vlasnici objekata skupljaju suncobrane i stolice i otpuštaju osoblje. Masovno, po 15-20 zaposlenih išlo je kod računovođa radi otkaza, jer su tokom leta ostali bez posla.

Pošto više nema suncobrana, ležaljki i stolica, nema ni posla za osoblje koje bi pružalo usluge kupačima na plaži.

(Telegraf.rs)

Video: Hrabri policajac Ivan rizikovao sopstveni život da bi spasio deku koji je pao na šine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA