Ko je Uša Vens, žena Trampovog potpredsednika? "Ona me pomalo vraća na Zemlju, uspešnija od mene"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Uša mu pruža neverovatnu podršku i daje "vetar u leđa". I on je sam istakao da supruga ima "značaj uticaj na njegovu karijeru"

Uša Vens, supruga novoizabranog Trampovog potpredsednika Džej Di Vensa, može da se pohvali izuzetno bogatom biografijom zbog čega je njen suprug jednom prilikom istakao da se oseća "poniženo" zbog njenog CV-a.

Senator Ohaja i potpredsednik republikanskog kandidata za Belu kuću nema razloga da se tako oseća, ali je jedno sigurno, Uša mu pruža neverovatnu podršku i daje "vetar u leđa". I on je sam istakao da supruga ima "značaj uticaj na njegovu karijeru".

"Verujem u Džej Dija, i stvarno ga volim, pa ćemo samo videti šta će se desiti sa našim životom", rekla je Uša Vens.

Njih dvoje su se upoznali kao studenti na Pravnom fakultetu Jejl 2013. godine, kada su se pridružili diskusionoj grupi o "društvenom padu u beloj Americi", navodi Njujork tajms.

Sadržaj kojem su prisustvoali je u mnogome uticao na njegove, najprodavanije, memoare Hillbilli Elegi, o njegovom detinjstvu u beloj radničkoj klasi.

Vens je istakao da suprugu smatra svojim "duhovnim vodičem sa Jejla" još kada su bili drugovi na elitnom univerzitetu.

Usha Vance Foto: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Gospođa Vens je prethodno diplomirala istoriju na Univerzitetu Jejl, a takođe je bila stipendista na Univerzitetu Kembridž, gde je stekla diplomu iz rane moderne istorije, prema njenom LinkedIn profilu.

Par se venčao 2014. godine i ima troje dece: dva sina, Evana i Viveka, i ćerku Mirabel, prenosi BBC.

Gospođa Vens, rođena Čilukuri, dete indijskih imigranata, rođena je i odrasla u predgrađu San Dijega u Kaliforniji.

Gospođa Vens je nekada bila službenica Breta Kavanoa, sada sudije Vrhovnog suda, u apelacionom sudu Distrikta Kolumbija. Zatim je bila službenica za predsednika Vrhovnog suda Džona Robertsa. Obojica su deo konzervativne većine najvišeg suda.

Donald Tramp zavoj konvencija Foto: Tanjug/AP

"Uša me definitivno pomalo vraća na Zemlju", rekao je Vens za podkast Megin Kelli Shov 2020. godine.

"Iako možda postanem malo previše samouveren ili malo previše ponosan, samo se podsetim da je ona mnogo uspešnija nego ja. Ljudi ne shvataju koliko je ona briljantna", dodao je on, rekavši da je u stanju da svari knjigu od 1.000 stranica za samo nekoliko sati.

Kako je istakao, ona je "moćni ženski glas na njegovom levom ramenu", koji mu daje smernice.

Dok se Vens priprema za ono što će sigurno biti iscrpljujuća kampanja za Belu kuću, njen savet će mu možda trebati više nego ikada ranije.

(Telegraf.rs)

Video: Ličnosti sveta: Donald Tramp

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA