≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napad nožem u Parizu, povređen vojnik, napadač uhapšen!

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je prenela agencija AFP, napad se dogodio večeras oko 21,50 sati u centru grada. Bezbednost u francuskoj prestonici je pojačana uoči početka Olimijskih igara

  • 0
Pariz policija Foto:Tanjug/AP

Jedan vojnik je povređen u napadu nožem, koji se večeras oko 21,50 sati dogodio u centru Pariza!

Kako je prenela agencija AFP, napadač j uhapšen!

Francuski mediji su, pozivajući se na svedoke, preneli da je napadač uzvikivao "Alah Akbar", pre nego što je nasrnuo na vojnika.

Prema nepotvrđenim informacijama on je zadobio lakše povrede. Na obližnoj železničkoj stanici primećen je veliki broj pripadnika snaga bezbednosti.

Napad se dogodio dok je ovjnke bio u patroli. Bezbednost u Parizu je pojačana uoči Olimpijskih igara čiji je početak zakazan za 26. jul.

Žerald Darmanen, ministar unutrašnjih poslova Francuske, potvrdio je da se napad dogodio i da je napadač uhapšen. On je na društvneoj mreži Iks, bivšem Tviteru, naveo da vojnik nije životno ugrožen.

Podsećamo, francuske vlasti su u okviru operacije "Sentinel" rasporedile 3.000 vojnika da patroliraju na mestima kao što su železničke stanice, crkve, džamije, škole i pozorišta. Motiv napadača još nije poznat.

(Telegraf.rs)

Video: Pariz doživljava novu vrstu besa na putevima: Saobraćajne gužve na biciklističkim stazama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA