Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko 1.700 američkih vojnika učestvuje u obezbeđivanju republikanske konvencije

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici vojske podržaće Federalni istražni biro (FBI), Tajnu službu i policiju Milvokija u operacijama 24 sata dnevno, a njihovo učešće unapred planirano

  • 0
Nacionalna garda Kapitol Vašington Foto: Tanjug/AP

Oko 1.700 američkih vojnika, od kojih je većina iz Nacionalne garde, učestvovaće u obezbeđivanju republikanske nacionalne konvencije koja je danas počela, izjavila je Sabrina Sing, zamenica pres sekretara Pentagona.

"Osoblje se sastoji uglavnom od Nacionalne garde Viskonsina, Minesote i Severne Dakote", navela je Sing, ističući da će vojnici štititi živote i imovinu i održavati mir, red i javnu bezbednost, preneo je CNN.

Sing je istakla da će pripadnici vojske podržavati Federalni istražni biro (FBI), Tajnu službu i policiju Milvokija u operacijama 24 sata dnevno, kao i da je njihovo učešće unapred planirano i da nije posledica atentata na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Tramp je u subotu uveče pogođen iz vatrenog oružja u desno uvo tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

Tramp je zahvalio američkoj Tajnoj službi i podršci predstavnika zakona na njihovom "brzom odgovoru“ i izrazio saučešće "porodici osobe koja je ubijena na mitingu, kao i porodici druge osobe koja je teško povređena.”

Tomas Metju Kruks (20) koji je pucao na Trampa je ubijen, poginuo je jedan učesnik skupa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Premeštanje pripadnika Nacionalne garde u Njujork

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA