Vreme čitanja: oko 1 min.

Krenuo na krstarenje? Sateliti snimili luksuznu jahtu Kim Džong Una van matične luke

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako prenosi Radio Free Asia, nije poznato da li se Kim ili njegova porodica nalaze na jahti, koju su sateliti slikali krajem juna i početkom ovog meseca

  • 0
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Najveća luksuzna jahta u vlasništvu severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koja sadrži olimpijski bazen, dva tobogana i dvospratni salon, isplovila je iz luke u gradu Vonsan, pokazuju satelitski snimci.

Kako prenosi Radio Free Asia, nije poznato da li se Kim ili njegova porodica nalaze na jahti, koju su sateliti slikali krajem juna i početkom ovog meseca.

Osim toga, severnokorejski lider poseduje još tri jahte, dužine 50, 55 i 60 metara.

Ovi brodovi su nabavljeni 1990-ih, za vreme vladavine njegovog oca i prethodnika Kim Džong Ila, pre nego što su uvedene sankcije Severnoj Koreji.

Sankcije, donete nakon prvog nuklearnog testa Severne Koreje 2006. godine, imaju za cilj da liše Pjongjang gotovine i resursa koji bi mogli da budu usmereni u nuklearne i raketne programe.

Takođe, sankcije treba da spreče porodicu Kim i drugu severnokorejsku elitu da dođu do luksuzne robe.

Ipak, Kim Džong Un je nedavno uvezao luksuzne automobile, uključujući ruski "aurus senat" i nemački "mercedes-benz maybach".

''Problem sa međunarodnim sankcijama protiv Severne Koreje je u tome što one utiču na celokupnu nacionalnu ekonomiju, ali ne utiču na višu klasu. Bogati uvoze onoliko luksuzne robe koliko žele koristeći razne agente ili pseudonime'', rekao je Brus Songhak Čang, istraživač na Južnokorejskom institutu za sigurnost i strategiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kim Džong Un na belom konju se probija kroz svetu planinu i smetove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA