Bivši pripadnik mornaričkih foka: Trampa je spasla samo loša procena atentatora o brzini vetra

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jedina pozitivna akcija bio je očigledan hitac od strane jednog snajperiste iz Tajne službe koji je neutralizovao ubicu, ali tek nakon što je ubica ispalio najmanje pet metaka

Erik Prins, bivši pripadnik Mornaričkih Foka, specijalne jedinice američke armije, pridružio se sve većem broju onih koji kritikuju način na koji je Tajna služba postupala u vezi sa pokušajem ubistva Donalda Trampa, na mitingu u Batleru (Pensilvanija) u subotu, kada je pored atentatora ubijena još jedna osoba, dok su dve teško povređene.

Tramp je prošao sa lakšom povredom uha, koji je metak samo krznuo.

Kako je preneo "Business insider", Princ je u objavio na društvneim mrežama naveo da je Trump možda živ samo zbog "loše procene brzine vetra od strane atentatora".

Prins je u podužem statusu na društvenoj mreži Iks ukazao na kartu mesta mitinga, za koju je rekao da ju je dobio od neimenovanog instruktora snajperista, koji radi u kompaniji "Red Sky LLC". Karta pokazuje vetar koji duva brzinom od osam kilometara prema zapadu na putanji metka.

"Nadam se da nakon tragedije koja se dogodila u Batleru svi možemo da prepoznamo da nas još izneverava neodgovorna i naduvana birokratija. Donald Tramp danas je živ isključivo zahvaljujući lošoj proceni vetra zlog ubice", naveo je on i nastavio:

"Kao što grafikoni pokazuju, vetar jačine od svega osma kilometara bio je dovoljan da pomakne nepotvrđeni, ali verojatno lagani metak od 3,5 grama težine pet santimetara od Trumpovog čela do njegovog uha. Trampa nije spasla Tajna služba".

"Činjenica da je Tajna služba dopustila strelcu naoružanom puškom da uđe 150 metara do unapred planiranog događaja je ili zlonamernost ili velika nesposobnost. Jasno je da je postojao odgovarajući nekontrolisani mrtvi prostor za strelca da se pomakne na svoje mesto i izvede više ciljanih hitaca".

"Ako pogledate snimak, može se čuti koliko je strelac blizu po vrlo kratkom vremenskom razmaku između praska metka (supersonično) i praska iz cijevi (sonično)".

"Jedina pozitivna akcija bio je očigledan hitac od strane jednog snajperiste iz Tajne službe koji je neutralizovao ubicu, ali tek nakon što je ubica ispalio najmanje pet metaka, ranio Trampa, ubio jednog čoveka u publici i teško ranio još dve osobe u gomili".

"Očito je Tajna služba zakazala u osnovama sigurnog perimetra i nakon što su ispaljeni hici njihovo izvlačenje je bilo nespretno i ostavilo je Trampa jako izloženog napadima. Izgledalo je kao da nikada nisu vežbali zajedno jer bi ti odgovori trebali biti zapravo autonomni. Hoće li biti odgovornosti? To nije Vašingtonski način".

"Neozbiljni i nedostojni ljudi na vlasti zamalo su nas doveli katastrofe. Zasluge i izvršenje moraju biti jedini odlučujući faktori pri zapošljavanju i vođstvu, a ne da prioritet ima društveni inženjering. Nažalost, ništa u Vašingtonu to više ne odražava. Tramp s pravom dovodi u pitanje kompetentnost onih koji ga štite jer su podbacili u gotovo svakom pogledu".

"Najbitnije je da se kao Amerikanci okupimo i sprovedemo odgovarajuće valjane izbore kako bismo se mogli vratiti onome što je bitno, društvu koje se zasniva na zaslugama koje prosuđuje na temelju karaktera i veština. Ništa više", napisao je Prins.

Erip Princ je bio izvršni direktor kontroverzne kompanije "Blackwater", koja je odigrala veliku ulogu u američkim ratovima u Iraku i Avganistanu.

(Telegraf.rs)

Video: Donald Tramp se oglasio prvi put pošto se razboleo: Protiv korone se borim za ceo svet

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA