Bogdan (30) umro pokušavajući da spase druga koji se davio u reci: Uhvatio ga za ruku, struja ih razdvojila

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kasno sinoć, oko 23 časova, pronađeno je beživotno telo 30-godišnjeg momka koji je zaronio da spasi drugara kojeg je jaka struja reke Brenta odnela u potrazi za loptom

Beživotno telo jednog od momaka koji su nestali u vodama reke Brenta, u Padovi, pronađeno je juče kasno uveče.

U pitanju je Bogdan Stefan Kristoju, državljanin Rumunije, koji živi u Kurtarolu, komuni koja pripada teritoriji provincije Padova.

Kasno sinoć, oko 23 časova, pronađeno je beživotno telo 30-godišnjeg momka koji je zaronio da spasi drugara kojeg je odnela jaka struja reke Brenta.

Bogdanovo telo pronađeno je na dubini od četiri metara.

Prema prvoj rekonstrukciji, njegov drugar, 23-godišnji mladić sa Šri Lanke, zaronio je da se osveži tokom vrelog dana i ostavio devojku na obali, ali je odjednom počeo da se davi u vodi.

Bogdan, koji je sa prijateljima bio u blizini obale reke i igrao se loptom, skočio je u pokušaju da ga spase spase ali je struja toliko bila jaka da je i njega odvukla.

Nažalost, obojica su završila pod vodom, a svedoci su odmah alarmirali spasioce i Hitnu pomoć. Na teren su izašli i vatrogasci koji su posle višečasovne potrage našli Bogdanovo telo.

"Duboko sam pogođen", rekao je predsednik regije Veneto Luka Zaja nakon što je čuo tragičnu vest o pogibiji 30-godišnjeg mladića i nestanku drugog momka.

Kako prenose italijanski mediji, Bogdan ni trenutak nije oklevao da uđe u reku i pokuša da spasi 23-godišnjaka kojeg je u jednom trenutku uhvatio za ruku ali ih je jaka struja razdvojila.

Predsednik regije Veneto je izrazio saučešće porodici i najmilijima dvojice mladih i odao počast za herojski pokušaj da spase jedan život.

(Telegraf.rs)

Video: Evropa ključa: Strašan snimak požara koji divlaju Italijom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA